Mundobasket: Srbija bolja od Italije 1Foto: EPA-EFE/ COSTFOTO CHINA OUT

Košarkaši Srbije pobedom su okončali učešće u grupi D na Svetskom prvenstu koje se igra u Kini, pošto su u poslednjem kolu savladali selekciju Italije 92:77.

Sada će Srbija i drugoplasirana reprezentacija iz grupe D, Italija, nastaviti učešće na šampionatu u novoformiranoj grupi, zajedno sa najbolje dve reprezentacije iz grupe C, a to su Španija i Portoriko, odakle će dve najbolje ekipe nastaviti takmičenje u četvrtfinalu.

Bodovi iz prve faze takmičenja se prenose u novoformiranu grupu, a Srbija ima za sada maksimalnih 4 poena, što znači da bi u teoriji i jedna pobeda „Orlovima“ donela plasman među najboljih osam ekipa sveta.

Na današnjem susretu videli smo veoma izjednačenu košarku u prvom poluvremenu, da bi u drugom delu izabranici Saše Đorđevića zaigrali mnogo bolje i na kraju se, konačno, u četvrtoj četvrtini „odlepili“ na „plus 15“, nakon čega je bilo jasno da se Italijani ne mogu više „vratiti“ u igru.

Italija je igrala onako kako jedino i zna, sa četiri „niska“ igrača i došta šuteva spolja, dok je u odbrani veoma uspešno „punila“ reket i centre Srbije gotovo uvek udvajala.

Meč je sjajno započeo Bogdan Bogdanović koji je u prvoj četvrtini ubacio tri trojke iz isto toliko pokušaja, dok je u napadu najveću pomoć imao od Nikole Jokića i Stefana Jovića.

Sa druge strane Italijane je predvodio Danilo Galinari, dok je Marko Belineli često pogađao neke teške šuteve sa jedne noge, ali poslednji „trzaj“ Azura bio je sredinom treće četvrtine kada su praktično sustigli deset poena prednosti koji su imali „Orlovi“, da bi na novu seriju Bogdanovića i drugova ostali bez pravog odgovora.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Bogdan Bogdanović sa 31 poenom, a u redovima Italije Danilo Galinari sa 26.

Naredni meč na prvenstu selekcija Srbije igra u petak, protiv Portorika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari