Nadal mora na dugu pauzu 1 EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Zbog frakture rebara, španski teniser ne sme četiri do šest nedelja na teren.

Rafael Nadal nanizao je 20 pobeda u 2022. godini i postao jedini osvajač 21. grend slemova u istoriji, a onda ga je Tejlor Fric zaustavio u finalu nedavnog Mastersa u Indijan Velsu. Međutim, to je manje važno od povrede koju je tamo doživeo. Prvo je pio tablete protiv bolova, pa je u pauzi između setova uzeo medicinski tajm-aut, dok je u drugom setu često tražio pomoć lekara u vidu masaže, a nakon susreta se požalio na probleme sa disanjem.

Poslednje informacije kažu da je razlog tome fraktura rebara, zbog čega narednih mesec (i po) dana neće smeti da se „druži“ sa reketom.

„Nisam ovo očekivao. Veoma sam tužan. Posle dobrog početka je stigao težak udarac u bitnom delu sezone“, rekao je Nadal koji je zbog povrede noge propustio dobar deo prethodne sezone.

„Bik sa Majorke“ već je odjavio učešće na turniru u Majamiju, a s obzirom na period oporavka koji se navodi izvesno je da neće moći da učestvuje na tvažnim akmičenjima u Monte Karlu (od 10. do 17. aprila) i u Barseloni (od 18. do 24. aprila). U teoriji bi prvi turniri mogli da mu budu početkom maja, na Mastersima u Madridu i Rimu.

Ako oporavak bude tekao bez problema, u suprotnom možda bude prinuđen da propusti i njemu omiljeni grend slem u Parizu, jer Rolan Garos kreće 22. maja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari