Nedović u par poteza matirao Studentski centar i time overio prvo mesto u plej-ofu ABA lige 1foto:ABA liga/Dragana Stjepanović

Crveno-beli prebrinuli sve brige kolo pre kraja regularnog dela ABA lige. Trijumfom nad Studentskim centrom rezervisali prednost domaćeg terena sve do kraja plej-ofa (94:76).

Postojala je određena bojazan u Crvenoj zvezdi, pred večerašnji meč, usled očiglednog pada u formi i poraza od Meg u poslednjem kolu, zbog čega su crveno-beli rešili da skupe redove i svoje pristalice, umesto u Beogradskoj areni, okupe u hali „Aleksandar Nikolić“.

Zamišljeno nije ispunjeno do kraja, s obzirom na to da je tek nekih dve hiljade ljudi uživo posmatralo borbu crveno-belih za prvo mesto i prednost odmaćeg terena do kraja plej-ofa ABA lige.

Ako se zna da je samo jednom u istoriji regionalnog takmičenja, po aktuelnom sistemu, ekipa koja je bila prva na kraju uvodnog dela ostala bez titule (upravo Zvezda) onda je benefit poprilično bio jasan na večerašnjem meču.

Studenski centar je i ove sezone pokazao koliko može biti neugodan, zbog čega su puleni Janisa Sferopulosa u smislu entuzijazma i uloženog truda bili na neophodnom nivou, dovoljnom da rutiniraju rivala, uprkos očiglednim problemima u pozicionoj igri.

Povratak Jaga dos Santosa, nakon što je protiv Makabija doživeo nokaut težine polomljene sinusne kosti, kao i odsustvo Smarta i Gilespija za večerašnji meč dovelo je do toga da Zvezda zaigra na iskustvo i pokuša da rivalu oduzme većinu košarkaških argumenata već u prvom poluvremenu.

Mnogo veći akcenat stavio je domaćin na šut sa distance, u uvodnih 20 minuta ispalio je dvadeset šuteva sa distance, pogodio čak devet puta i time izgradio dvocifrenu prednost (47:34).

Tamo gde je stao Adam Hanga (15p, 4/5 za tri), nastavio je Nemanja Nedović (16p, 5/6 za tri, 8as) u drugom poluvremenu. Suštinski, trima trojkama u prvih pet minuta treće deonice matirao je rivala (66:38) posle čega je ostatak utakmice dobio primese prijateljske, bez ikakve povećane tenzije i takmičarskog naboja.

Bilo je mesta za lepe poteze Miloša Teodosića, zakucavanja Džoela Bolomboja, asistencije Nedovića, dok je trener Sferopulos šansu ukazao svim igračima koji su bili u sastavu.

Zvezda je za tri poena šutirala čak 55,2% i protiv takve preciznosti ni mnogo jači timovi u odnosu na SC Derbi ne bi mogli da ispariraju crveno-belima na domaćem terenu.

Do kraja ligaškog dela, Zvezdi je preostao takmičarski „izlet“ u Split, a pre toga će se pred svojim navijačima, protiv Olimpijakosa, oprostiti od ovosezonskog, neuspešnog nastupa u Evroligi (četvrtak, 19.00).

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari