Nejpir ponovo u Armaniju 1Foto: EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Američki bek Šabaz Nejpir od četvrtka će ponovo igrač biti milanske Olimpije.

Trofejni italijanski klub nagovestio je ovakav razvoj događaja na društvenim mrežama. Organizator igre je tekuću sezonu započeo kao član Crvene zvezde, ali njegov boravak u klubu sa Malog Kalemegdana bio je mahom ispunjen razočaranjima za navijače crveno-belih.

Zvezda je u četvrtak zvanično objavila da je prekinula saradnju sa 32-godišnjakom iz Masačusetsa, kao i da po klauzuli u sporazumnom raskidu ugovora stoji da jedini klub koji Nejpir može da pojača jeste Armani.

Tu informaciju je Sport klubu u sredu dao i trener Zvezde Janis Sferopulos, koji je rekao da je Amerikanac na putu da pojača tim iz „Mediolanum foruma“. Potom se oglasio i Etore Mesina, šef struke Armanija. Nejpir, koji nije želeo da nastupi za Zvezdu u utorak protiv Rela, u sredu je viđen na surčinskom aerodromu i otputovao je u Lombardiju. Mesina je, uprkos jasnim pokazateljima, i dalje govorio kako nema informacije o dolasku Nejpira.

U četvrtak više nema sumnje da će Nejpir ponovo igrati u Olimpiji, timu u kojem je završio sezonu 2022/2023, u kojoj je igrao znatno bolje nego ove jeseni.

Pre više nedelja je trener Etore Mesina u jednom intervjuu, koji je kasnije donekle demantovao, govorio da Nejpir želi da se vrati u Armani i da “šalje poruke” starom timu.

U tekućoj sezoni Evrolige Nejpir je u Zvezdi odigrao 12 utakmica i u proseku je po meču beležio 9,8 poena (44% za dva, 30,5% za tri), 1,7 skokova i 2,3 asistencije, uz 1,8 izgubljenih lopti.

Nejpir je imao čudesnu NCAA karijeru, tokom koje je dvaput bio šampion sa univerzitetom Konektikat. U NBA je igrao od 2014. do 2020. godine za nekolicinu franšiza, a prvi evropski angažman imao je u Zenitu iz Sankt Peterburga. Međutim, tada ga je na samom startu zaustavila teška povreda. Posle kratke epizode u Meksiku, Nejpir se prethodne sezone vratio na velika vrata i fantastično igrao za Armani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari