Duljaj posle poraza od TSC-a: Veliki je pritisak na igračima 1Foto: Nikola Gligic/Starsport.rs

Partizan je četvrti put u nizu u svim takmičenjima doživeo poraz. Ovog puta su crno-beli izgubili od direktnog konkurenta u borbi za drugo mesto, TSC-a.

Odbrana, odbrana… Igor Duljaj ponovo nije bio zadovoljan defanzivnim poslom njegove ekipe, međutim, nema stajanja do kraja:

„Nisu to sitne greške, to su velike greške, utakmica je bila poprilično mirna, oni su kontrolisali loptu pozadi, tražili su međuprostoru gde će gurnuti loptu. Naivni smo primili golove, to se ponavlja iz utakmice u utakmicu, koliko god da treniramo, ponavljamo, da li je psihološki nekim igračima da izguraju ovo, ali neću dozovliti da padnu, da odemo dole. Ima da istrajemo, da se borimo i vratićemo se kako znamo i umemo. U četvrtak je važna utakmica, bez obzira na sve što je bilo negativno, neću dati da iko poklekne“.

Pritisak je u redovima kluba iz Humske definitivno prisutan, međutim, to nije i ne bi smeo da bude razlog zbog kog će Partizan eventualno ispustiti drugo mesto:

„Uvek je najlakše reći da je neko kriv, uvek to naravno treba krenuti od mene, ali u nekim situacijama ipak, kad je nešto logično, ako vidiš igrača, moraš da napadneš loptu, da ne dozovliš da centrira, nije prvi put. Mnogo smo trenirali, radili, da li je do psihe, do pritiska, očigledno je veliki pritisak na njima. Nema predaje, moramo da se dignemo kako znamo i umemo, neću dozvoliti da ekipa padne. Još veći pritisak što navijača, što medija, to je naš život, ko ne funkcioniše pod pritiskom, niti je za ovaj posao, bolje je da promeni profesiju, izguraćemo mi ovo kako znamo i umemo“, apostrofirao je Duljaj.

Istina, TSC je imao više vremena za odmor od Partizana, međutim, kako kaže trener Partizana, umor neće priznavati kao izgovor:

„Igrate kod kuće, taj umor ne priznajem, naravno, u trenucima postoji, ali imamo veliki ulog, morate i kad je teško sami sebe da naterate da budete još agresivniji, da idete preko svog limita, jer je ulog ogroman što se tiče nas, rekao sam, veliki motiv je kvalifikacije za Ligu šampiona, koji motiv treba veći, atmosfera je spasla, nije bilo toliko ljudi. Nema predaje i izborićemo se na pošten način“, zaključio je Igor Duljaj, piše Sport Klub.

32. kolo: Voždovac – Spartak 0:0, Čukarički Mladost 4:1, Radnik – Novi Pazar 1:4 , Javor-Matis – IMT 1:1, Železničar – Radnički N. 1:1, Vojvodina – Crvena Zvezda 0:0 , Napredak – Radnički 1923 1:4, Partizan – TSC 1:2.

33. kolo: 01.05.2024 IMT – Radnik (16), Radnički Niš – Voždovac (16), Novi Pazar – Javor Matis (18), Spartak ŽK – Železničar (18.30); 02.05.2024 Radnički 1923 – Mladost (16), Partizan – Vojvodina (17), Čukarički – Napredak (18.30), Crvena zvezda – TSC (19.00).

Tabela:

Plej-of: Crvena zvezda 81, Partizan, 70, TSC, 66, Radnički 1923 56, Vojvodina 51, Čukarički 51, Mladost 43, Napredak 39

Plej-aut: Novi Pazar 39, Spartak 38, Radnički N. 37, IMT 34, Voždovac 34, Javor-Matis 32, Železničar 28, Radnik 17

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari