Košarkaši Klivlenda pobedili su Nju Džersi i u drugoj utakmici polufinalne serije Istočne konferencije i tako udvostručili svoju prednost (2:0) i približili se finalu. Ekipa iz Ohaja je ovog puta savladala „mrežice“ dvocifrenom razlikom (102:92), iako je utakmica bila neizvesna u prve tri četvrtine.

Košarkaši Klivlenda pobedili su Nju Džersi i u drugoj utakmici polufinalne serije Istočne konferencije i tako udvostručili svoju prednost (2:0) i približili se finalu. Ekipa iz Ohaja je ovog puta savladala „mrežice“ dvocifrenom razlikom (102:92), iako je utakmica bila neizvesna u prve tri četvrtine. Lebron Džejms je još jednom „vladao“ parketom, ovaj put zaustavivši se na 36 poena ali je možda bitniji podatak da je najveća mlada zvezda NBA lige ostvarila 12 asistencija. Naš Aleksandar Pavlović je odigrao još jednu sjajnu partiju u kojoj je postigao 17 poena, ostvarivši rekord karijere, što se tiče mečeva u doigravanju. Bivši reprezentativac SCG i budući reprezentativac Srbije imao je i četiri uhvaćene lopte.
Na Zapadu, Finiks je ubedljivom pobedom protiv San Antonija 101:81, došao do izjednačenja u seriji (1:1). Ekipa iz Arizone je od starta nametnula svoj ritam dobrom odbranom za koju je samo Tim Dankan povremeno nalazio rešenja. Centar rođen na Devičanskim Ostrvima je imao učinak od 29 poena i 11 asistencija ali nije imao podršku nijednog od saigrača (Parker sa samo 13 poena bio drugi strelac tima). Kod pobednika, Amari Stodemajer je postigao 27 poena, uz devet skokova. Interesantno je da je veliki broj gledalaca u US Ervejz Centar Areni, nosio flastere na nosu u čast plejemejkeru Stivu Nešu (povredio nos nakon duela sa Parkerom u prvoj utakmice ove serije). Kanađanin im je sa parketa uzvratio sjajnom igrom i još jednom MVP partijom (20p, 16as).
U obe serije sledi pauza od četiri dana. Treće utakmice su na programu u subotu u Nju Džersiju i San Antoniju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari