Novak Đoković blizu prvog mesta ATP liste 1Foto: FoNet/ AP

Novak Đoković je od juče ponovo zvanično drugi teniser sveta.

Najbolji srpski teniser osvojio je u nedelju Masters u Šangaju, što mu je donelo pomak na ATP listi na kojoj je sada sa ukupno 7.445 bodova preskočio Rodžera Federera, koji ima 6.260 poena.

Do kraja sezone Đoković će sigurno učestvovati na Mastersu u Parizu i završnom turniru u Londonu. U pitanju su takmičenja na kojima će takođe učestvovati i prvoplasirani Rafael Nadal koji na prvom mestu ima 7.660 bodova. Međutim, Nole će već pre kraja oktobra imati priliku da se vrati na prvo mesto i to učešćem na jednom od dva mala turnira. Od 22. do 28. oktobra igraće se turniri u Bazelu i Beču koji mogu da donesu 500 ATP poena. Ukoliko bi Đoković učestvovao na jednom od njih i stigao barem do finala, osvojio bi 300 poena, što bi mu bilo više nego dovoljno da prestigne razliku od 215 poena u odnosu na Nadala.

Španski teniser sigurno neće učestvovati ni na jednom od ova dva, uslovno rečeno, mala turnira. Nadal još uvek ima problem s povredom kolena i očekuje se da neće rizikovati pre Pariza i Londona koji su mu mnogo bitniji. Španski mediji čak najavljuju mogućnost da bi Nadal u dogovoru sa svojim timom mogao da možda propusti čak i Pariz kako bi bio potpuno spreman za završni turnir u Londonu. Đokoviću je u drugom delu sezone, pre svega osvajanjem Vimbldona i US opena, pokazao da je ponovo u životnoj formi i sigurno je i sam svestan da bi bila velika šteta da ispusti priliku koja mu se ukazala i ne iskoristi je da ponovo bude svetski broj jedan.

Napredak Krajinovića i Lajovića

Na novoj ATP listi Filip Krajinović je sa 1.222 poena napredovao sa 35. na 34. mesto. Mali napredak ostvario je i Dušan Lajović koji je bio 52, a sada je na 50. poziciji. Laslo Đere je 86. teniser sveta, dok su svi ostali Srbi daleko ispod 100. mesta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari