Odavno podignute lestvice 1Foto:STARSPORT

Košarkaši Srbije savladali su ubedljivo univerzitetsku selekciju (77:54) u okviru priprema za Evropsko prvenstvo a selektor Aleksandar Đorđević je uprkos trijumfu upozorio na mane koje moraju biti otklonjeno istakavši da njegovi „igrači pod hitno moraju da shvate gde su“.

– Što se tiče mojih igrača oni ne treba da razmišljaju o individualnim stvarima, već o onim individualnim karakteristikama kojim mogu da pomognu ekipi. Da to pre svega ide na teren. Ne treba niko od njih nikome lično da dokazuje, već jednostavno da igra i da ima kvalitet kad je na terenu – poručio je selektor, u čijem timu nije bilo Miloša Teodosića i povređenih Miroslava Raduljice, Nemanje Nedovića i Marka Simonovića.

Đorđević je kao i mnogo puta ranije ponovio da „teren ne laže“ i da dres reprezentacije mora da se sazluži.

– Mi imamo određene lestvice, a one su podignute odavno. One ne mogu preko novina i na društvenim mrežama da se dostignu, koliko god one bile praćene, već na terenu. Izvolite, ima momaka koji se bore za mesto i to će da traje do kraja priprema – naglasio je Đorđević.
Nakon kontrolne utakmice košarkaši su se vratili na Kopaonik, odakle će 6. avgusta doći u Beograd, gde će od 11. avgusta učestvovati na „Trofeju Beograda“ u hali „Aleksandar Nikolić“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari