Dve simetrije rezultata i evrogol Stojkovića u nadoknadi vremena: Partizan iščupao pobedu na "krovu" Voždovca 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Partizan je dvaput vodio protiv Voždovca na njegovoj veštačkoj travi, u finišu utakmice je golman Jovanović spasavao crno-bele od poraza, a gostima su do tri boda došli golom u nadoknadi vremena – 3:2 u 28. kolu fudbalske Superlige Srbije.

U prvih pola časa igre utakmica je bila nesadržajna i mlitava.

U 34. minutu prvi je do gola mogao Voždovac. Kolarević je umakao Filipoviću, dao je povratnu loptu Teodoroviću na peterac, a Marković je u poslednji tren uklizao da spreči siguran pogodak.

Crno-beli su poveli u 39. minutu.

U nekoliko sekundi posle centaršuta iz kornera izblokirani su snažni pokušaji Kovačevića dvaput i Kalulua. Lopta je na kraju došla do Baždara, koji je iskosa finim i odmerenim udarcem pogodio suprotan ugao. Baždar, novopečeni reprezentativac Srbije, bio je jedini strelac u pobedi protiv Spartaka u Humskoj u prošlom kolu.

U 55. minutu domaćin je poravnao rezultat.

Nešković je obišao Severinu, koji je odustao od duela misleći da će loptu da pokupi Ovusu, ali je tako dao svom saigraču vruć krompir u ruke. Napadač Voždovca je stigao do lopte pre, a kad ju je sklonio u stranu, sudario se kolenom u koleno sa Ovusuom.

Sudija je pokazao na belu tačku. Nešković je bio i realizator.

Partizan je ponovo došao u vođstvo u 75. minutu.

Zahid je centrirao iz slobodnog udarca, a Filipović, koji je godinu i po bio fudbaler Voždovca (2016-17), iznikao je ispred golmana Voždovca i glavom sproveo loptu u mrežu.

U 80. minutu – 2:2.

Flemings je na pravovremeni pas protutnjao pored razređene odbrane crno-belih. Šutirao je iz prve s ivice šesnaesterca i Jovanović je bio nemoćan.

Nedugo zatim Voždovac je imao još dve prilike da dođe i do pobede.

U nadoknadi vremena veliku radost Partizanu je doneo Stojković prelepim golom sa 18 metara, plasiranim udarcem u suprotan ugao preko golmana domaćih.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari