Fudbaleri Partizana otputovali su juče ka Kipar gde će u narednih 16 dana tražiti željenu formu za prolećni deo šampionata u novom formatu, kako kroz treninge tako i kroz sedam kontrolnih mečeva. Odmah po objavljivanju spiska putnika bilo je jasno da će se novi trener Ivan Tomić „zahvaliti“ nekim igračima koji nisu zadovoljili jesenas, a nisu uspeli ni da se proteklih desetak dana izbore za novu šansu u postavi crno-belih. Ipak, strateg „parnog valjka“ ostavlja otvorenim neke opcije, uz pojašnjenje da je kolektiv najbitniji.

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

– Apsolutno je nemoguće da svi budu zadovoljni izborom. To je na nivou magije. Na spisku ima 28 fudbalera, logično je da to izazove i pozitivne i negativne komentare, međutim, postoje razlozi zbog kojih sam se odlučio na ovaj korak. Zato ne bih dalje širio priču o imenima. Činjenica je da Partizan ima 47 igrača pod profesionalnim ugovorom ili onih koji su iz podmlatka priključeni prvom timu. Neke odluke smo morali da donesemo, radi što funkcionalnijeg treninga. Trenirali smo zajedno 12 dana i na osnovu svega viđenog u tom periodu odlučio sam se za ovaj izbor. Valja imati na umu činjenicu da na proleće nećemo imati evropskih utakmica, da se pojedine karakteristike igrača ne uklapaju u ono što nas čeka u Superligi i Kupu Srbije, jer im možda više odgovara igranje u Evropi – direktan je bio Tomić pred polazak na put.

Ipak, trener je izdvojio vreme da pojasni neka rešenja, pa tako za odsutnog Filipa Kneževića, koji je i jesen proveo u Borcu i bio na visokom nivou, kaže da je i dalje fudbaler Partizana sa ugovorom do leta, odnosno da ne isključuje mogućnost da se pridruži, pod uslovom da bude odlazaka na njegovoj poziciji. Zato je tu nekolicina mladih fudbalera prekomandovanih iz Teleoptika, za koje Tomić smatra da mogu dobiti šansu.

– Isključivo od njih zavisi ko će i dokle ostati u konkurenciji za prvi tim. Ne isključujem mogućnost da se neko od njih tokom proleća primakne konkurenciji za najboljih 11. Valja biti obazriv sa mladima, početni deo priprema odradili su bez greške, ali je očekivati da u nekom trenutku padnu – istakao je trener crno-belih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari