Partizan pobedio u "večitom" derbiju 1Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

Fudbaleri Partizana pobedili su najvećeg rivala, ekipu Crvene zvezde, u 161. „večitom“ derbiju (2:0) koji je odigran u okviru devetog kola Linglong Superlige Srbije.

Do pobede su „crno-beli“ došli u samom finišu utakmice pošto su precizni bili Sejduba Suma i Zoran Tošić.

Bolje su igrači Save Miloševića ušli u ovaj derbi, ali smo u prvih 45 minuta uglavnom gledali meč bez previše šansi pošto se uglavnom igralo između dva šesnaesterca.

Prvu šansu na utakmici je imao mladi Filip Stevanović, ali je lopta zamalo prošla pokraj stative gola Milana Borjana.

Odmah zatim domaćini su imali poluprilike preko Sadika Umara i Slobodana Uroševića, a do odlaska na odmor beležimo još samo jedan udarac Stevanovića koji je lako odbranio Milan Borjan.

Drugo poluvreme je „otvorio“ Umar Sadik sjajnom prilikom koju je imao kada je sam izašao ispred Milana Borjana, ali je golman „crveno-belih“ na majstorski način zaustavio šut napadača Partizana.

Crvena Zvezda je u napadu pokušavala preko Ričmonda Boaćija, doduše jalovo,. a od 71. minuta u igru je ušao Zvezdin junak iz utakmica Lige šampiona u protekloj sezoni, Milan Pavkov, ali se malo šta promenilo u igri izabranika Vladana Milojevića.

I kada se činilo da bi „večiti“ derbi mogao da se završi bez pobednika, usledila je greška Marka Marina na polovini Crvene zvezde, lopta je došla do Asana koji je proigrao Sumu a ovaj je preciznim udarcem pod prečku doneo veliku radost na tribinama pristalicama Partizana.

Do kraja susreta nije ostalo još mnogo vremena, a Partizan je preko Zorana Tošića uspeo da povede 2:0.

Šutirao je Rajko Brežančić iskosa, a iskusni Tošić je uklizao u prazan prostor u petercu protivnika i vrhom kopačke poslao loptu u nebranjeni deo mreže gola Borjana.

Na samom kraju je vezni fudbaler gostujuće ekipe Miloš Vujić dobio drugi žuti, odnosno crveni karton, pa je šampion Srbije meč završio sa igračem manje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari