Marselj na početku, Marselj za kraj. Vaterpolisti Partizan Rajfajzena još jednom su bili bolji od šampiona Francuske, s tom razlikom što su ih na otvaranju takmičenja po grupama savladali sa visokih 22:5, a u zadnjem kolu D skupine sa tesnih 15:14.

 Više od neubedljivosti pobede na bodovno nebitnom gostovanju brine nesvakidašnje veliki broj primljenih pogodaka, koji stavlja znak pitanja uz formu srpskog prvaka pred četvrtfinalni dvomeč(8/22. april), gde će mu protivnik biti Primorac (Kotor), zagrebačka Mladost ili dubrovački Jug, o čemu će odlučivati preksutrašnji žreb. Sužen izbor bekova zbog iznenadnih zdravstvenih problema bekovskog tandema Vujasinović- Rađen, odnosno tri rana isključenja Aleksića na istoj poziciji mogu samo donekle da objasne i opravdaju slabo izdanje tima sa Banjice, kojem je ovo bila retka prilika za odigravanje jake, a zvanične utakmice.

– U situaciji kada nemamo mnogo jakih mečeva, utakmica sa Marseljom trebalo je da nam posluži kao provera za četvrtfinale, ali nismo je iskoristili na pravi način. Susret u kojem smo primili 14 golova nikako ne može da dobije prelaznu ocenu. To nije bio pravi Partizan, to nije naša igra. U dvomeču koji je pred nama mora i može biti bolje. Ne pravimo pitanje oko imena narednog rivala, jer su svi učesnici sledeće faze vrlo kvalitetni, ali će nam veoma značiti ako bude odlučeno da se revanš igra na našem bazenu – kaže Partizanov trener Dejan Udovičić.

Osim našeg predstavnika i njegova tri moguća protivnika u igri za fajnal-for ostali su Vašaš (Mađarska), Pro Reko (Italija), Jadran (Crna Gora) i Olimpijakos (Grčka).

Panionios i Seged za Trofej LEN

Poznati su učesnici finala Trofej LEN-a. Za pobednički pehar u ovom takmičenju boriće se mađarski Seged i grčki Panionios, koji su u ukupnom skoru bili bolji od ruskog Sinteza, odnosno španske Barselone.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari