Partizan – Javor 3:2 (2:1)

Ostojić 29, A. Živković 36, Božinov 67 – Dražić 10, Kolaković 90+2.

Stadion: Partizana. Gledalaca: 4.000. Sudija: Srđan Obradović (Jagodina). Žuti kartoni: Božinov, Grbić (Partizan), Gajić (Javor). Crveni karton: Gajić (Javor).

PARTIZAN: Ž. Živković ,Vulićevć, Ostojić, Fabrisio, Subić, Jevtović (od 46. Petrović), Lukić, A. Živković, Brašanac (od 15. Ninković), Grbić, Božinov (od 75. Šaponjić).

JAVOR: Đogatović, Gajić, Miletić, Crnomarković, Kolaković, Docić, Đokić, Ađuru (od 64. Švonja), Gafurov (od 69. Čečarić), Eliomar (od 84. Josović), Dražić.

Partizan je s novim trenerom LJubinkom Drulovićem slavio prvu pobedu u šampionatu u poslednja tri kola, a još od kraja avgusta čekan superligaški trijumf „parnog valjka“ na stadionu u Humskoj, osim po zasluženo osvojenim bodovima – 3:2 (2:1) i preskakanju Javora na trećem mestu na tabeli, pamtiće se i po grubim greškama domaćina i Ivanjičana.

Prvu je napravio štoper Miloš Ostojić, koji je u odsustvu još povređenog Gregora Balažica u 10. minutu umesto kolegi Fabrisiju loptu dodao Stefanu Dražiću, ovaj pretrčao Brazilca i šutem kroz noge Živka Živkovića, sa šest metara iskosa, šokirao branioca titule. Malo kasnije obrnuta situacija: Andrija Živković je izveo korner s leve strane, a grešnik postao junak, tako što se, na oči trojice nepomičnih čuvara, mirno namestio na udarac i šurirao izbliza pod prečku (29). Preokret su „izrežirali“ A. Živković i Đorđe Crnomarković. Oporavljeni vezista Partizana tukao je u visini šesnaesterca, a lopta je zakačila protivničkog fudbalera i još u vazduhu prevarila nemoćnog, golmana Vladana Đogatovića (36), koji je pre i posle toga imao više sjajnih intervencija, odbranivši čak i penal strelcu drugog gola crno-belih (69).

Sredinom nastavka činilo se da je sve rešeno kada je Valerij Božinov, posle par teških promašaja, na kraju lepe i brze akcije, na dodavanje Nemanje Petrovića u prostor, konačno razbio maler i, niskim šutem pored Javorov čuvara mreže, dao sedmi pogodak u prvenstvu (67). Međutim, malo je falilo da Ivanjičani stignu do petog uzastopnog remija. Marko Kolaković je iskoristio ležernost domaćina na sredini terena, krenuo ka mreži Partizana i, pošto je „opalio“ sa distance, a lopta zakačila Fabrisia, doneo dašak neizvesnosti u nadoknadi vremena (90+2). Imali su su Javorovi majstori defanzive (do sinoć primili samo pet golova) priliku i za egal, ali je ona otišla u vetar.

Na radost Drulovića kojeg čeka dosta posla na korigovanju igre i zatezanju ekipe za malo vremena, a već u četvrtak zadatak da protiv Atletik Bilbaa nastavi tamo gde je stao prethodnik Zoran Milinković u Ligi Evrope.

Povrede Brašanca i Jevtovića

Sinoćnja pobeda mogla bi da ima visoku cenu, ako se ispostavi das u povrede startera u veznom redu Darka Brašanca i Marka Jevtovića teže prirode. Prvi je zamenjen već u 15. minutu, a drugi je hramljući jedva dočekao pauzu. Iz istih razloga u protokolu nije bilo Saše Ilića, Stefana Babovića, Gregora Balažica i Oumarua Abubakara, takođe važnih prvotimaca.

Ljubinko Drulović: Anksiozna ekipa

– Kod igrača se i dalje oseća doza anksioznosti, pa smo morali da krećemo iz minusa što nije bilo prijatno, ali smo uspeli da postignemo dva gola u prvom, a u drugom da mnogo ranije rešimo meč. Što se tiče prijema publike, on je bio fantastičan. Jedino bih zamolio navijače da budu strpljiviji jer ne može sve odmah da se desi – poručio je posle debija trener Partizana, koji je pohvalio rezerviste Petrovića i Ninkovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari