Počelo veliko spremanje 1Foto: BETA/ AP PHOTO CHARLIE NEIBERGALL

Generalni menadžer Sakramento Kingsa Vlade Divac je doneo odluku da otpusti trenera Dejva Jejgera, prenosi ESPN. Iako je franšiza iz prestonice Kalifornije imala najbolju sezonu u proteklih 13 godina, nije uspela da izbori plasman u plej-of.

Među kandidatima za poziciju šefa stručnog štaba Kingsa navodno su aktuelni pomoćni trener Filadelfije Monti Vilijams, trener Lejkersa Luk Volton i pomoćnik Grega Popovića u San Antonio Sparsima – Etore Mesina.

Pored Jegera, Divac je otpustio svog asistenta Brendona Vilijamsa, kao i šefa departmana za odnose sa javnošću Krisa Klarka. Američki mediji tokom sezone pisali su o tome da postoji hronično nerazumevanje između Jergera i Divca oko uloge određenih mladih igrača i minutaže u ranoj fazi njihove karijere.

Najčešće je u fokusu bio Marvin Begli, 20-godišnji krilni centar sa Djuka, kojeg je Divac izabrao sa druge pozicije na prošlogodišnjem draftu, iza Deandrea Ejtona koji je otišao u Finiks Sanse i ispred Luke Dončića i Trae Janga, koje su potom razmenili Atlanta Hoksi i Dalas Meveriksi u dogovorenom trejdu i pre samog drafta. Beglijevu „ruki“ sezonu opteretile su i povrede, ali je i činjenica da u Kaliforniji nisu svi zadovoljni kako se on razvijao i kakva mu je uloga bila dodeljena u Jergerovoj rotaciji.

Sudeći prema ugovoru koji je Divac potpisao sa većinskim vlasnikom organizacije, Vivekom Renadivom i bordom sastavljenim od nekoliko manjinskih vlasnika, dobio je nedvosmislenu podršku da nastavi sa reformama.

„Vlade je bio presudan za ono što gradimo ovde. Tokom cele njegove karijere, Vlade je neko ko je uvek činio boljima one oko sebe, na terenu i van njega“, rekao je vlasnik Kingsa Renadiv.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari