Poraz Đokovića u finalu Rima od Nadala 1Foto: EPA-EFE/ ETTORE FERRARI

Srpski teniser Novak Đoković doživeo je poraz u finalu Mastersa u Rimu. Od njega je bio bolji Rafael Nadal sa 2:1 u setovima (6:0, 4:6, 6:1).

Ipak, ovo nije loš rezultat za svetskog broja 1, budući da je Đoković u poslednja 48 sata čak 8 sati proveo na terenu igrajući četvtrfinale i polufinale protiv Huana Martina del Porta, odnosno Dijega Švarcmana, a takođe mu ni raspored nije išao „na ruku“ budući da je oba meča igrao u večernjim  terminima, za razliku od Nadala koji je na teren izlazio u popodnevnim terminima.

Bas zato je Đoković delovao danas izuzetno umorno, a kao rezultat toga je došao prvi set koji je izgubio bez osvojenog gema.

U drugom setu se sve preokrenulo, Đoković je želeo da pruži veći otpor relativno odmornom protivniku koji sve do finala nije izgubio set ove nedelje u Rimu i nošen podrškom sa tribina uspeo da prvo spasi tri brejk lopte u sedmom gemu, a u desetom iskoristi brejk i ujedno set loptu i meč uvede u treći set.

Ipak, u trećem setu je igra dosta podsećala na prvu deonicu igre, mada je Đoković igrao znatno bolje, ali i grešio mnogo više.

Pre svega u drop-šotovima i u smeču, ali sve to je bila posledica umora srpskog igrača koji je želeo maksimalno da skraćuje poene.

Nadal je sa druge strane igrao odlično, gotovo sve loptice je u razmenama vraćao, pa je dosta toga u poenima zavisilo od Novaka Đokovića.

I podloga, koja je nešto sporija od one na Mastersu u Madridu je pogodovala Nadalu i njegovoj kretnji, a i na servisu je bio odličan.

Ovo je bio 54. međusobni susret između Đokovića i Nadala u karijeri, a skor je 28-26 u pobedama u korist  srpskog tenisera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari