Prvi čovek Stare dame tvrdi: Juventus nije na prodaju 1Foto: EPA-EFE/ ALESSANDRO DI MARCO

Juventus je nedavno, zbog finansijskih malverzacija, ostao bez 15 bodova u Seriji A. U sve većim je finansijskim problemima, a pritom bi lako mogao da ostane i bez mesta u Ligi šampiona naredne sezone.

Loše poslovne odluke poslednjih godina doživele su kulminaciju nakon što je utvrđeno da je finansijskim malverzacijama Juventus „peglao knjige“ i lažno predstvljao da su mu prihodne i rashodne strane u transfer politici uravnotežene.

Nadležni sud u Italji, zbog pomenutih radnji kaznio je Juventus oduzimanjem 15 bodova u tekućem šampionatu.

Prethodno je Andrea Anjeli sa svojom upravljačkom sviotm morao da podnese ostavku na rukovodeće mesto u klubu, a upravljanje je preuzeo njegov rođak i unuk Đanija Anjelija, Džon Elkan.

On je u razgovoru za jedan francuski list koji se bavi ekonomskim stvarima potvrdio da je klub u ogromnim problemima, ali je i otkrio da ne postoji ideja da Juventus dobije nove vlasnike.

Uprkos tome što je Andrea Anjeli kumovao brojnim lošim odlukama, Elkan je pohvalno govorio o njegovom radu, iako je u dva navrata kompanija koja je vlasnik kluba morala da upumpa više od 300 miliona evra.

„Odlično je radio kao prvi čovek kluba punih deset godina. Odlučio je da se povuče zajedno sa čitavim upravnim odborom kako bi se bolje i lakše branio od optužbi koje do danas apsolutno nisu dokazane“, uverava Elkan.

Porodica Anjeli upravlja klubom više od 100 godina i to je osnovni razlog tbog kojeg ni ne pomišljaju da ga prodaju.

„Naša familija ima snažnu vezu sa klubom, odoleli smo raznim krizama tokom svih ovih decenija. Takođe, Juve je bio velika strast moga dede Đanija. Uvek sam se divio njegovoj hrabrosti i istrajnosti. On mi je dao primer da uvek treba da preuzmem odgovornost, posebno u ovakvim trenucima.“

Elkan od 2004. vodi multiindustrijsku poslovnu dinastiju Anjelijevih, pa samim tim i holding kompaniju Eksor pod čijim su patronatom, između ostalog, Juventus i Ferari.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari