Šampion u Bačkoj Topoli 1Foto: TSC

I pre nastavka skraćene srpske Superlige znalo se da nikome od „davljenika“ ne preti ispadanje u niži rang, jer je Fudbalski savez Srbije izglasao privremeno proširenje SLS sa 16 na čak 20 klubova, a kako je u međuvremenu Crvena zvezda odbranila titulu, a kvalifikacije za Ligu Evrope obezbedili Partizan, Vojvodina i prvi put TSC, preostala dva kola prvenstva nemaju ni draž ni takmičarsku težinu.

Pa opet, ako bi negde trebalo očekivati više „vatre“ na terenu onda su to mečevi u Bačkoj Topoli i u Humskoj ulici u Beogradu. U prvom se sastaju debitant u eliti -TSC i naš najtrofejniji klub Crvena zvezda.

Obe ekipe pod snažnim utiskom polufinala Kupa.

Domaćini iz vojvođanske ravnice su zahvaljujući epilogu istog prvi put u svojoj istoriji, kao četvrti u prvenstvu, izašli na međunarodnu scenu, dok su gosti ponovo izvisili za dugo čekanu duplu krunu.

Što bi moglo da donese obostrano neopterećen fudbal i, verovatno, promociju ili jaču minutažu nekih mlađih snaga. Odluka je na trenerima Zoltanu Sabu i Dejanu Stankoviću.

I u drugom, uslovno rečeno, derbiju imamo tim kojem su porasla krila i tim kojem su potonule sve lađe, obzirom da je domaćin Partizan ostao u igri za još jedan Kup trofej, a Čukarički ispadanjem iz Kupa zapečatio svoje evropske ambicije u sezoni 2020/2021.

Zato bi i ovde treneri Savo Milošević i Aleksandar Veselinović mogli da posegnu za značajnim kadrovskim kombinatorikama, možda i formacijskim eksperimentima, pošto nemaju više šta da izgube.

Jedino što Partizan još gleda kako da odbrani drugo mesto od Vojvodine, odnosno da li tim putem ili preko finala Kupa sa istim klubom, izbegne prvo kolo trke za LE, odnosno raniji start naredne sezone.

Superliga 29. kolo

petak

Proleter – Javor

Rad – Voždovac

subota

Mačva – Spartak 16.00

Napredak – Mladost 18.00

Radnik – Radnički (N) 20.00

nedelja

Inđija – Vojvodina 14.00

TSC – Crvena zvezda 16.30

Partizan – Čukarički 19.00

Tabela: C. zvezda 75, Partizan 61, Vojvodina 59, TSC 56, Čukarički 48, Radnički (N) 46, Spartak 43, Voždovac 41, Mladost 40, Radnik 30, Proleter 29, Napredak 27, Javor 24, Inđija 22, Rad 15, Mačva 13.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari