Selektor precrtao Teodosića sa spiska igrača za Evrobasket 1Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Selektor Košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić precrtao je Miloša Teodosića sa spiska reprezentativaca, piše Mozzart sport.

Kapiten našeg nacionalnog tima neće nastupati u predstojećim utakmicama na Evrobasketu i u kvalifikacionim mečevima za Svetsko prvenstvo 2023. godine.

Ova odluka nije bila očekivana, s obzirom na to da je Teodosić bio u odličnoj formi u finišu prošle sezone i bio nosilac igre Virtusa na putu povratka italijanskog tima u Evroligu.

Poslednjih godina bio je sklon povredama, a od boravka u Los Anđeles Klipersima i povrede plantarne fascije, više puta je bio van terena.

Ipak, jedan od najboljih igrača na poziciji plejmejkera u Evropi bio je ključni deo gotovo svakog reprezentativnog tima od 2009. naovamo, kada ga je Dušan Ivković promovisao u lidera tima.

Teodosić je bio i deo gotovo svih većih reprezentativnih uspeha zaključno sa srebrom u Rio de Žaneiru na Olimpijskim igrama.

Zbog povreda je propuštao Evrobasket (srebro) i Mundobasket 2019 (peto mesto).

Selekcija Srbije počela je sa pripremama prvog avgusta, boravi u Staroj Pazovi u centru Fudbalskog saveza Srbije i sredinom avgusta očekuju je pripremni mečevi.

Između ostalih sastaju se sa Slovenijom, dok ih krajem meseca (25. i 28. avgusta) čekaju mečevi sa Grčkom i Turskom u kvalifikacijama za Mundobasket.

Nakon toga sledi glavno takmičenje ove godine, Evropsko prvenstvo, čiju će grupnu fazu Srbija igrati u Pragu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari