Slobodan pad Barselone još traje 1U neverici posle poraza od Valjekana: Serhio Kun Aguero se drži za glavu Foto: EPA-EFE/Javier Lizon

Posrnuli katalonski velikan izgubio je utakmicu sa Rajom Valjekanom, što mu je drugi vezani poraz, pa sa se više nedobijenih nego dobijenih mečeva nalazi na devetom mestu u Primeri.

Ne nazire se kraj agonije fudbalera Barselone, ali i kompletnog kluba sa „Kamp Noua“. U prošlom kolu večiti rival Real, a u današnjem Rajo Valjekano – 1:0 produbili su tešku krizu igre i rezultata višestrukog šampiona Evrope. Domaći tim je posle devet uzastopnih poraza od Barselone (uz gol razliku 9:58!) ostvario pobedu protiv Katalonaca, kojima je „presudio“ legendarni kolumbijski napadač Radamel Falkao.

Imala su gosti penal i priliku da makar izboksuju izjednačenje, ali je Makedonac Stole Dimitrevski odbranio šut Holanđanina Memfisa Depaja. Što je produžilo crnu statistiku trofejnog španskog kluba na tuđim terenima ove sezone, obzirom da nije slavila na četiri poslednja meča na strani. Uz to nije uspela da ubaci loptu u mrežu Raja Valjekana, Valensije i madridskog Atletika.

Otuda ne čudi što je sa tri poraza, tri remija i četiri pobede tek deveta u La ligi, odnosno ima šest bodova manje od vodećeg tandema Sevilja – Real Sosijedad. Što sve (još) nije dovoljno za uručivanje otkaza treneru Ronaldu Kumanu, iako navijači pokazuju otvoreno neprijateljstvo prema stručnjaku iz „zemlje lala“.

Navodno, zato što prezaduženi klub ne bi da potroši veliku sumu novca na prevremeni raskid ugovora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari