Barselona

Osuđen predsednik Katalonije 1

Osuđen predsednik Katalonije

Sud u Barseloni odlučio je danas da predsednik Katalonije Kvim Tora ne može da obavlja nijednu javnu funkciju u narednih 18 meseci, zbog toga što je u vreme izborne kampanje, u aprili ove godine, odbio da sa zgrada u kojima su smeštene javne institucije skine separatistička obeležja.

Spaljivali slike španskog kralja 3

Spaljivali slike španskog kralja

Hiljade katalonskih separatističkih demonstranata izašle su na ulice Barselone, na protest protiv posete španskog kralja Felipea VI. Demonstranti su zapalili lomaču na jednom od glavnih puteva i spaljivali slike kralja.

Moguća suspenzija autonomije Katalonije 9

Moguća suspenzija autonomije Katalonije

Najmanje 170 ljudi povređeno je u sukobima demonstranata i policije kod aerodroma El Prat u Barseloni, tokom protesta protiv osude katalonskih zvaničnika na zatvorske kazne od devet do 13 godina zbog uloge koju su imali u pokušaju odvajanja Katalonije 2017. godine.

Pućdemon osudio odluku Vrhovnog suda Španije 11

Pućdemon osudio odluku Vrhovnog suda Španije

Bivši katalonski predsednik Karles Pućdemon osudio je danas odluku Vrhovnog suda Španije da katalonskim političarima izrekne višegodinšnje kazne zatvora i pozvao na akciju.

Partizan bez Evrolige 14

Partizan bez Evrolige

Izvršni odbor Evrolige odlučio je na današnjoj sednici u Barseloni da poslenju pozivnicu za učešće u tom elitnom takmičenju dodeli Zenitu iz Sankt Peterburga, a ne Partizanu.

PrvaPoslednja