Barselona

Partizan bez Evrolige

Izvršni odbor Evrolige odlučio je na današnjoj sednici u Barseloni da poslenju pozivnicu za učešće u tom elitnom takmičenju dodeli Zenitu iz Sankt Peterburga, a ne Partizanu.

Barselona osvojila 26. titulu prvaka

Fudbaleri Barselone pobedili su večeras na svom terenu Levante sa 1:0 u 35. kolu Primere i tako obezbedili titulu prvaka Španije.

Katalonski lider podršku budžetu uslovljava referendumom

Katalonski lider Kim Tora je rekao da je pokušaj španske vlade da usvoji budžet osuđen na propast ako ne budu prihvaćeni zahtevi katalonskih separatista da se održi referendum o nezavisnosti tog španskog regiona.

Kataloniju potresaju novi protesti

Demonstranti koji podržavaju nezavisnost danas su blokirali puteve širom Katalonije zbog toga što su španski ministri održali sastanak kabineta u Barseloni, gde su izbili i sukobi sa policijom, a više ljudi je uhapšeno.

Pućdemon osnovao novu stranku

Godinu dana od izglasavanja otcepljenja Katalonije od Španije, koje nije zaživelo, bivši katalonski predsednik Karles Pućdemon je u subotu osnovao novu stranku u okviru novog pokušaja da iz svoje baze u Belgiji okupi separatiste.

Sagrada familija konačno dobija dozvolu za izgradnju

Nakon više od veka od kako je položen kamen temeljac i 92 godine pošto je njenog čuvenog arhitektu Antonija Gaudija usmrtio tramvaj, velelepna crkva Sagrada familija u Barseloni će sada konačno dobiti dokumenta neophodna za izgradnju.

PrvaPoslednja