Srbija pobedom započela kvalifikacije za EURO 1Foto: Photo by: Andrija Sokovic/Starsport.rs

Fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je selekciju Litvanije sa 2:0 u prvom kolu grupe G kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje se igra 2024. godine u Nemačkoj.

Strelci golova koji su „orlovima“ doneli prve bodove u ovim kvalifikacijama bili su Dušan Tadić i Dušan Vlahović.

Na taj način su izabranici Dragan Stojkovića opravdali ulogu favorita uoči ovog duela i potpuno spremniputuju u Podgoricu na megdan Crnoj Gori u drugom kolu u okviru ovih kvalifikacija.

Od prvog minuta fudbaleri Srbije su zagospodarili terenom, a poveli su već u 16. minutu.

Strelac je bio kapiten Dušan Tadić, što je bio njegov 21. gol u dresu sa nacionalnim grbom.

Marko Grujić je sjajno započeo akciju, Aleksandar Mitrović je loptu prosledio na levu stranu, gde je Filip Kostić uputio povratnu loptu po zemlji u srce šesnaestreca protivnika, a na pravom mestu je bio Tadić.

Nakon toga najbolju priliku su „orlovi“ propustili u 34. minutu kada je posle šuta Andrije Živkovića, loptu petom zahvatio Marko Grujić, ali je ista završila na stativi.

Gosti su na početku drugog poluvremena zapretili prvim šutom u okvir gola, ali je samo dva minuta kasnije Dušan Vlahović duplirrao prednost Srbije.

Sjajno ga je uposlio Dušan Tadić iskosa, akcija je poprilično zaličila na onu iz 16. minuta, samo što se sad u u kaznenom prostoru Litvanije našao Dušan Vlahović u potpunosti sam, a takav poklon prvi napadač Juventusa uvek oberučke prihvati.

U 72. minutu u igru je ušao i Lazar Samardžić, koji je na taj način debitovao u dresu Srbije.

Srbija je na rutinski način privela utakmicu kraju i sada se može posvetiti novom zadatku.

Narednu utakmicu Srbija igra protiv Crne gore 27. marta, a ranije danas je u okviru grupe G Crna Gora savladala Bugarsku rezultatom 1:0. Gol odluke postigao je Nikola Krstović u 71. minutu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari