Srpski teniseri šokirani deportacijom Novaka Đokovića 1Foto: Beta / AP / Claude Paris

Srpski teniseri složni u stavu da je deportacija Novaka Đokovića iz Australije šokantna odluka i da je u Melburnu postojalo pravilo o medicinskom izuzeću na koje se najbolji teniser pozvao.

„Reakcije su izostale iz jednostavnog razloga. Kuvala se odluka australijskih vlasti, zato su se mnogi ustručavali da iznesu svoje mišljenje, jer su se bojali da jedna srpska reč Novaka može koštati pozitivne odluke po njega. Izgleda da svaka srpska reč i bilo koje naše mišljenje obavezno nailazi na potpuno drugačije reakcije u medijima, posebno zapadnim“, naveo je Miomir Kecmanović u razgovoru za Sportski žurnal.

„Šokiran sam svim ovim što se dogodilo i mislim da je tenis svim ovom što se dogodilo u Australiji mnogo izgubio, baš kao i grend slem u Melburnu, jer neigranje najboljeg svetskog tenisera je nenadoknadiv gubitak… Politika koja je ušla u tenis ovde u Australiji mnogo je lošeg donela za ovaj naš prelepi sport. Posle svega ovoga nikada više ništa neće biti isto“, dodao je Kecmanović koji je prošao u drugo kolo Melburna.

Nakon što je ispao od Denisa Šapovalova, i Laslo Đere se osvrnuo na situaciju i ono što je doživeo Đoković.

„Čuo sam nekoliko razgovora u svlačionici, na engleskom ili na španskom… Nisu svi igrači bili na Noletovoj strani, to treba da nam je jasno. Mi Srbi jesmo naravno. Dobijamo kritike zašto više to nismo isticali, ali ne znam šta smo mogli, da stavimo na društvene mreže? Čovek priča sa predsednicima i premijerima, a moja objava… OK, neko kaže da će uticati ako nas 50 nešto objavi, ali ovo je situacija koje je potpuno izmakla kontroli, ni Australijanci nisu znali šta rade“, naveo je Đere.

„Užasno je sve ovo što se desilo. Pisalo je crno na belo da može da se uđe u državu sa tim izuzećem. Ljudi ovde očigledno nisu bili sposobni da naprave pravila kojih će se držati. Katastrofa. Ovo će Đokovića učiniti još jačim. To je naš srpski mentalitet. Kada padnemo ili kada nas tretiraju na način na koji možda ne zaslužujemo, to nas motiviše i daje nam snagu, pogotovo njemu. Siguran sam da će se vratiti jači nego ikada“, uveren je momak iz Sente.

Dušan Lajović je otkrio da je, uprkos opštem utisku da je podrška tenisera izostala, pogotovo onih najboljih, većina njih privatno na strani srpskog asa.

„Kada pričam sa kolegama u svlačionici, podrška je velika. Možda ne na društvenim mrežama, ali u svlačionici jeste. Možda ne do nivoa do kojeg bi trebalo, ne znam zašto… Ne znam šta ovi najbolji misle, mnogi od njih ga nisu podržali. Možda s njihove tačke gledišta ti znači prepreka manje na putu ka tituli. Znam samo da niko nije pomišljao da ovo može da se desi. Užasno je pogrešan način na koji su ga tretirali“, razmišljanja je Lajović.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari