Teže nego pre 10 godina 1Foto: STARSPORT

Posle završenog ili, do prve sledeće prilike, obustavljenog rata vrlo optužujućim saopštenjima uprave Partizana sa Fudbalskim savezom Srbije, iz čijih su tela crno-beli povukli sve svoje predstavnike, na „bojno polje“ izlaze fudbaleri kluba iz Humske.

I to sa novim šefom Aleksandrom Stanojevićem, jer se jedan od trenera – miljenika navijača vratio na mesto najvećih ličnih uspeha i prihvatio se „vrućeg krompira“ posle poraza od Vojvodine u prošlom kolu, ostavke Sava Miloševića i žestokih rasprava na temu (ne) spornih odluka glavnog arbitra Srđana Jovanovića.

– Nadam se da će biti fer i korektno suđenje, da će poštovati ovakvu gromadu od kluba. Uz svo poštovanje svih, ipak smo mi Partizan. Tako je i u Španiji, sa Barselonom i Realom. Verujem da će svi poštovati ovu veličinu kluba, to je prirodno i normalno – bilo je sve što je šef stručnog štaba „parnog valjka“ hteo da kaže o tretmanu osvajača 27 nacionalnih titula od strane FSS, njegove Sudijske i Disciplinske komisije u vreme trogodišnje šampionske dominacije Crvene zvezde.

Svaka reč preko toga bila bi suvišna, jer to nije posao čoveka pod čijom je komandom Partizan pre jednu deceniju igrao Ligu šampiona, a pred subotnji duel sa „malim“ ali dovoljno motivisanim Radom ima previše nasleđenih kadrovskih i igračkih problema u petoplasiranom timu Superlige, s prerano napravljenim zaostatkom od šest bodova u odnosu na branioca titule.

– Moja je želja da iz poslednje linije počinjemo napade, da „igramo“, da imamo takve igrače koji to žele. Za sada nemamo idealnu poslednju liniju, ni idealan tim. Nemamo vremena da previše menjamo i rotiramo. Videćemo. Radili smo dosta analiza i treninga. Mislim da sam celom timu predočio dosta toga i nadam se da su prihvatili bar 20-30 posto. Malo je vremena – ne krije povratnik u Humsku.

Osvajač dve titule sa crno-belima i specijalista za večite derbije, otkrio je da su Vitas i Banjak u ovom trenutku prva opcija na mestima štopera, da je golman Stojković spreman za povratak u prvih 11, da preferira ofanzivnije bekove poput Brežančića i Lutovca, da će se Matić možda pridružiti Sadiku u špicu, da u završnici akcija želi da vidi više igrača… A, kako bi to sve moglo da izgleda videće se već protiv Rada, protiv kog je započeo i prvi mandat 2010. godine, kada je Partizan bio na – 4 u odnosu na Zvezdu, pa je do kraja sezone prestigao i zaseo na tron.

– U Partizanu nikad nije lako i ne volim da poredim vremena. Mislim da je sada teža situacija, jer je Zvezda već neko vreme dominantnija u prvenstvu

            Superliga – 7. kolo

 

Čukarički – Crvena zvezda              sinoć

TSC – Radnički (N)              17.00

Voždovac – Metalac           17.00

Radnik – Inđija     17.00

Spartak – Novi Pazar          17.00

Partizan – Rad      19.00

nedelja

Javor – Vojvodina               18.00

Proleter – Mačva 18.00

Mladost – Bačka  18.00

Napredak – Zlatibor           18.00

Tabela: Crvena zvezda 18, Spartak 15, Čukarički 14, Vojvodina 14, Partizan 12, Radnički 12, Mladost 12, Javor 9, Proleter 8, TSC 8, Metalac 8, Voždovac 7, Inđija 6, Bačka 5, Novi Pazar 5, Radnik 4, Mačva 4, Zlatibor 4, Rad 3, Napredak 3.

Falćineli: Preporuka Mihe i Materacija

Crvena zvezda je juče nekoliko sati pre gradskog derbija sa Čukaričkim, predstavila svog prvog italijanskog igrača u istoriji – napadača Dijega Falćinelija (29 godina), Tom prilikom je pojačanje iz Bolonje potvrdilo presudan uticaj svog bivšeg trenera Siniše Mihajlovića na njegov dolazak na „Rajka Mitića“.

– Odmah mi je savetovao da prihvatim ponudu. Lično nisam imao nikakvih sumnji, znam jako dobro tim u koji sam došao, nadam se da ću igrati evrokupove, Ligu šampiona… Jedinu sumnju smo imali zbog moje kćerke i njene selidbe ovde. I (bivši igrač Intera, Marko) Materaci mi je rekao da dođem, Stanković me je pozvao i oberučke sam to prihvatio – objasnio je novi centarfor našeg prvaka, čijoj je promociji prisustvovao i šef struke Dejan Stanković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari