Trinkijeri: U Partizan nisam došao zbog novca 1Foto: STARSPORT

Italijanski stručnjak Andrea Trinkijeri danas je predstavljen kao šef stručnog štaba Partizana, a u prvom obraćanju medijima istakao je da nije došao zbog novca, već zato što mu je čast da bude trener našeg najtrofejnijeg kluba.

Čast mi je što sam prvi strani trener u Partizanu, jer ovo nije klub, već život. Ogromna odgovornost je ispred mene, pune ruke posla, rekao je Trinkijeri. On je istakao da je ovog leta imao više ponuda, ali nije našao pravu sredinu. Jasno mi je da ova uprava ima biznis plan, projekat. To je ozbiljna priča i moramo da budemo košarkaški kako treba. Ekipa mora da ide istom brzinom i moramo da nađemo taj ritam. Koliko će za to trebati vremena, ne znam, ne želim da vas lažem, kazao je Trinkijeri.

Prema njegovim rečima, ekipa je posle serije poraza u depresiji i prvi zadatak će mu biti da psihološki podigne igrače.

Ovo je posebno mesto, posebna sredina. Partizan je bio brend, ostao je brend i želeo bih da to i dalje bude. Želeo bih da nešto ostavim iza sebe, da dugo traje, rekao je Trinkijeri. On ističe da je prvi cilj da se preživi, da se svakog dana radi više i napreduje i dodaje da mu je uprava dala težak zadatak – rezultate i razvoj igrača. To jeste veoma teško, ali kada pogledate unazad, ovde su razvijani Divac, Paspalj, Rebrača, Danilović, pa Lovernj, Vesterman, Bertans. Svi su došli u Partizan da postanu igrači i to je za mene ogroman izazov, rekao je Trinkijeri.

Na pitanje šta će u ovoj sezoni biti osnovni cilj, on je odgovorio da je to, bez sumnje, Jadranska liga. To je prva stvar, posle ide sve ostalo, kazao je italijanski stručnjak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari