U Barseloni spremni za oproštaj od još jednog velikog asa 1Foto: EPA-EFE/ALEJANDRO GARCIA

U generaciji koja je u više navrata osvajala sve moguće trofeje, samo dvojica njih danas još uvek nastupaju za Barselonu. Uskoro se može desiti da se Katalonci oproste od obojice.

Pregovori u vezi sa novim ugovorom između barselone i Serhija Busketsa trajali su više meseci i po svemu sudeći završili su se neuspešno.

Naime, jedan od poslednjih članova generacije koja je u više navrata osvajala sve moguće trofeje, a koji je činio savršen trio na sredini terena zajedno sa Andresom Inijestom i Ćavijem, obavestio je upravu Barse da neće potpisati novi ugovor sa klubom u kome je i ponikao.

Buskets je u 35. godini života. Uprkos tome što je Barselona želela da produži ugovor sa njim na još jednu sezonu, ali pod nešto slabijim finansijskim uslovima, reprezentativac Španije rešio je da karijeru nastavi na nekom drugom mestu.

Sa Kataloncima je Buskets osvojio osam titula prvaka Španije, tri trofeja u Ligi šampiona i sedam u Kupu kralja.

Prema aktuelnim informacijama, 35-godišnji fudbaler iz Sabadelja ima najunosniju ponudu iz Saudijske Arabije koju će, najverovatnije, i prihvatiti.

Njegovim stopama mogao bi da krene i Đordi Alba, takođe član najslavnije generacije u istoriji Barselone. Njih dvojica su jedini igrači iz ekipe čije su temelje činili Leo Mesi, Ćavi i Inijesta, a da još uvek nastupaju za Barsu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari