Valensija i Virtus žele Šengeliju 1EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Danijel Heket je prvi „povukao nogu“ u CSKA. Nakon što su ruski klubovi suspendovani u Evroligi (konačna odluka trebalo bi da bude donešena 21. marta), italijanski reprezentativac odlučio je da raskine ugovor sa Moskovljanima i potpiše za Virtus. Identičnim putem mogao bi da krene i Tornike Šengrlija za čije su znanje i iskustvo zainteresovani Valensija […]

Danijel Heket je prvi „povukao nogu“ u CSKA. Nakon što su ruski klubovi suspendovani u Evroligi (konačna odluka trebalo bi da bude donešena 21. marta), italijanski reprezentativac odlučio je da raskine ugovor sa Moskovljanima i potpiše za Virtus. Identičnim putem mogao bi da krene i Tornike Šengrlija za čije su znanje i iskustvo zainteresovani Valensija i takođe bolonjski velikan.

Šengelija je možda i prvi košarkaš inostrani košarkaš koji je napustio CSKA odmah po izbijanju rata u Ukrajini. Gruzijski reprezentativac trenutno se nalazi u Španiji sa porodoicom i izvesno je da se više neće vraćati u Rusiju.

Po suspenziji CSKA, Zenita i Uniksa, odnosno Lokomotive u Evrokupu, svi inostrani igrači u tim klubovima dobili su mogućnost da raskinu ugovore i potraže nove košarkaške sredine.

Novonastalu situaciju želi da iskoristi konkurencija, pogotovo klubovi koji se takmiče u Evrokupu, s obzirom na to da je rok za registraciju novih igrača do 8. marta.

Takve mogućnosti ne postoje u Evroligi, kao ni u ABA ligi, recimo.

Šengelija sa CSKA ima ugovor do 2023. i prethodno bi morao da dobije raskid saradnje sa moskovoskim gigantom.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari