(VIDEO) Opšta tuča i desetominutni prekid NBA meča 1foto: screenshot

Masovno pesničenje košarkaša desilo se u duelu Detroita i Orlanda.

Detroit je slavio sa 121:101, ali poraz Orlanda ostao je u senci teškog incidenta pred kraj prvog poluvremena. Lavinu ružnih stvari pokrenuo je Nemac Mo Vagner, tako što je ramenom udario Francuza Kiliana Hejsa, a protivnički igrač“odleteo“ među rezerviste na klupi rivala.

To je bio okidač za reakciju Pistonsa, jer su svi momci, u tom trenutku van igre, poskakali i krenuli da se obračunaju sa Vagnerom. Hamidu Dijalo je dotrčao i gurnuo Nemca sa leđa. Kada je Hejs uspeo da ustane okrenuo se i probao da pesnicom udari u glavu čoveka koji ga je gurnuo.

Naravno, kako već to biva u takvim situacijama, odmah se stvorila velika gužva, u kojoj su jedni koristili situaciju da nekoga ćušnu, gurnu ili „dobro“ udare, a drugi pokušavali da razdvoje najagresivnije. Kako se tuča nije odmah smirila prekid utakmice potrajao je čak 10 minuta.

Nakon toga isključeni su Mo Vagner sa jedne, a Hamidu Dijalo i Kilijan Hejs sa druge strane. I to nije sve, sada su na potezu disciplinci NBA lige, a jedina nedoumica tiče se dužine suspenzije za ratobornu trojku. U narednom kolu ih sigurno neće biti u protokolu mečeva njihovih timova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari