Virtus i Uniks pre finala 1Foto: STARSPORT

Majstorice u Kazanju i Monaku zaokružile su polufinalne parove ovogodišnjeg Evrokupa.

U ruskom derbiju, Uniks je savladao Lokomotivu 82:78 i u polufinalu će igrati sa Virtusom iz Bolonje. Monako je na svom parketu bi bolji od Budućnosti iz Podgorice 90:87 i u borbi za finale sstaće se sa Gran Kanarijom.

U derbiju četvrtfinala Uniks je iskoristio prednost domaćeg terena i posle tri neizvesne utakmice eliminisao dodatno pojačane Moskvoljane. Najefikasniji na ovom susretu bio je dvojac Lokomotive: Hervi sa 22 poena i Kuzminskas sa 19. U pobedničkom taboru Smit je imao 19, Morgan i Vajt po 17, a Braun 10 ubačenih koševa.

U veoma dramatičnom meču u dvorani „Luj II“ je sve rešeno u poslednja dva minuta, a „Iks-faktor“ je bio bivši igrač Crvene zvezde Matijas Lesor. Francuski centar je ubacio 19 poena, a verovatno ključna dva su bila uz faul na 1:23 minuta pre kraja kada je Monako otišao na +4. Do kraja Budućnost nije uspela da se vrati i spase eliminacije. Kod Podgoričana Džastin Kobs i Vili Rid su bili najbolji sa po 17, odnosno, 16 poena.

Trener Budućnosti Dejan Milojević istakao je skok kao ključnu razliku između uspeha i poraza koji je njegov tim doživeo u Monaku. Podsetimo, Budućnost je u prvom meču napravila brejk pobedom u gostima, ali je potom izgubila u Ljubljani i majstoricu u Monaku.

„Očekivao sam ovakvu utakmicu. Imali smo iste probleme kao na prethodnoj koja je odigrana u Ljubljani. Presudio je ofanzivni skok rivala. Ako zanemarimo sve što se dešavalo tokom meča, u samoj završnici smo dozvolili tri ofanzivna skoka i to je direktno rešilo pitanje pobednika. Imali smo svoje šanse, mogli smo da prelomimo meč u našu korist, ali, na žalost, nismo uspeli u tome. Želim Monaku i mom prijatelju Zvezdanu Mitroviću puno sreće u polufinalu „, rekao je Milojević, čija je ekipa propustila veliku šansu da se u meču sa Gran Kanarijom koja nije nesavladiva, domogne finala i verovatne ulaznice za Evroligu.

Polufinalne serije startuju 6. aprila, u prvim i eventualno trećim mečevima domaćini će biti Monako i Virtus, zbog boljeg skora u prethodnim fazama ovog takmičenja, a igra se do dve pobede. Monako je debitant u polufinalu Evrokupa, kao i Virtus koji je jedina ekipa koja je dotle stigla bez ijednog poraza u sezoni. Gran Kanarija je dva puta igrala polufinale Evrokupa, a Uniks je jedina ekipa u završnici koja je već osvajala ovo takmičenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari