Zagrevanje za Kup 1Foto: STARSPORT

Ove sedmice će biti zaključeno fudbalsko prvenstvo Srbije za sezonu 2019/2020, a kako su i pre poslednjeg kola, silom prilika, skraćene Superlige dobijeni svi potrebni odgovori na pitanja o novom šampionu, učesnicima UEFA kvalifikacija i daljem statusu (do pandemije korona virusa) ugroženih klubova, ovih 90 minuta biće samo zadovoljavanje forme.

Ili poligon za opipavanje pulsa, testiranje taktike, kadrovske i psihološke igrice pred „reprizni“ susret istih protivnika 24. juna, kao u slučaju novosadskog derbija Vojvodine i Partizana.

Domaćin ne može više da ugrozi vicešampionski položaj gostiju, jer su ovi prošle nedelje pobedom i definitivno, treću sezonu za redom, osigurali prvo mesto iza  Crvene zvezde, ali će sigurno i jedni i drugi biti motivisani da izvuku najviše iz ovog duela, s obzirom da ih već u sredu čeka daleko važniji sudar u finalu Kupa Srbije.

A, tamo se boriti za preostali trofej i kasnije priključivanje trci za Ligu Evrope, jer će pobednik meča u Nišu u nju ući u drugom kolu, a drugi rundu pre.

Zato je realno da trener „lala“ Nenad Lalatović i njegov kolega sa klupe crno-belih Savo Milošević izmešaju karte na „Karađorđu“, tako što će sasvim ili delimično napora poštedeti manju ili veću grupu startera planiranih za odlučujućih sat i po najmasovnijeg takmičenja na ovim prostorima.

– Ne znam šta planira kolega sa suprotne strane, ali kod nas će biti dosta rotacija. Pa opet, bez obzira na to što utakmica nema takmičarski značaj gledaćemo da je  spremimo najbolje što možemo, s ambicijom da ostvarimo što bolji rezultat. To je obaveza svih nas u klubu. Partizan i kada igra prijateljsku mora da bude ozbiljan. Zvanična prvenstvena utakmica traži takav pristup – poručio je pre današnjeg megdana u srpskoj Atini šef stručnog štaba beogradskog sastava Savo Milošević, zadovoljan činjenicom da mu je od izabranika van stroja samo nestandardni član prve postave napadač Aleksandar Lutovac.

Nenad Lalatović ni na Inđiju nije poslao najjači sastav, pa će sigurno i sada osvežiti deo protokola s imenima 11 startera i sedmorice rezervnih igrača.

– Nemamo šta da jurimo, jer je izboren izlazak u Evropu, a u sredu igramo važniji meč sa istim rivalom. To, međutim, nema veze sa motivacijom u našoj utakmici u prvenstvu. Uvek želimo da budemo svoja najbolja verzija protiv Partizana – jasan je mlađi stručnjak, ali s daleko više staža od suparnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari