Zvezda dogovorila transfer Nigerijca iz praške Slavije 1Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Crvena zvezda je zvanično objavila da je napadač Piter Olanjinka potpisao predugovor i da će se crveno-belima priključiti 1. jula 2023. godine kao slobodan igrač, piše Sport Klub.

Nigerijac je sa Crvenom zvezom potpisao ugovor do leta 2026. godine uz mogućnost produžetka saradnje na još jednu godinu.

Olanjinka je rođen 18. novembra 1995. godine u Ibadanu (Nigerija), a pažnju je privukao u timu praške Slavije čiji je dres zadužio u leto 2018. godine u transferu vrednom 3,2 miliona evra, Trenutna procenjena vrednost ovog fudbalera je šest miliona evra. Za Slaviju je na 169 utakmica postigao 43 gola i bio jedan od najvažnijih protagonista uspeha češkog velikana, s obzirom na to da je osvojio tri titule prvaka i dva kupa.

Posebno zapažen je bio u međunarodnim utakmicama gde se izdvojio kao jedan od najboljih fudbalera Slavije.

U aktuelnoj sezoni je ostvario sledeću statistiku: Fortuna liga (10 utakmica, 5 golova i 2 asistencije), MOL Kup (2 utakmice i 2 gola), kvalifikacije za Ligu šampiona (5 utakmica, 2 gola i 1 asistencija) i Liga konferencija (6 utakmica, 2 gola i 1 asistencija), što znači da je na 23 meča postigao 11 golova uz 4 asistencije.

Olanjinka je odigrao i četiri utakmice za A reprezentaciju Nigerije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari