Prva alaska pijaca nalaziće se u Zemunu i imaće najviše sanitarne, higijenske i funkcionalne standarde, atraktivan izgled po ugledu na evropski model, sa autentičnom atmosferom alasa i predstavljaće mesto tradicionalnog okupljanja, rečeno je juče povodom početka građevinskih radova za koje je planirano da budu završeni do kraja godine.


– Alasi koji su na ovom mestu prodavali ribu, u krajnje neprihvatljivim uslovima, pomogli su nam kako u idejnom tako i u funkcionalnom rešenju za buduću riblju pijacu. Beograd je poznat po svojim rekama, a savremena pijaca sa svežom rečnom ribom značajna je za sve građane, ali i posetioce jer će oslikavati duh grada i očuvati tradicionalnu i društvenu ulogu pijaca – rekao je Dragan Pušara, direktor JKP Gradske pijace, na jučerašnjoj konferenciji za novinare.

Riblja pijaca biće organizovana u tri montažna objekta na delu gde se do sada prodavala riba. Predviđene su tezge za 18 prodavaca. Prostor je planiran za prodaju žive rečne ribe, ribe u rashladnim vitrinama i ribe na ledu u centralnom delu prostora. Svi objekti biće opremljeni rashladnim vitrinama, bazenima za živu rečnu ribu i ledomatima za pravljenje suvog leda.

Identifikacione table na tezgama

Identifikacione table na tezgama, kao i mape, putokazi i drugi važni znaci za snalaženje na pijaci biće postavljeni danas na Palilulskoj pijaci. Zahvaljujući ovim tablama građani će znati da li robu kupuju od proizvođača ili preprodavaca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari