Na 31. međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, Javno preduzeće „Beogradska tvrđava“ predstavlja programe u kojima mogu uživati domaći i inostrani posetioci.

Od aprila do septembra, svakog vikenda, JP „Beogradska tvrđava“ nudi organizovane arheološke obilaske Gornjeg i Donjeg grada Beogradske tvrđave. U Muzičkom paviljonu, od maja do septembra, svakog vikenda održavaće se koncerti klasične, džez i pop muzike. Informacije o repertoaru u Muzičkom paviljonu, kao i o terminima za arheološke obilaske mogu se dobiti na sajtu Beogradske tvrđave www.beogradskatvrdjava.co.rs

Suvenirnica u unutrašnjoj Stambol kapiji nudi autentične, unikatne, većinom ručno rađene suvenire koji su svojom tematikom vezani za Beogradsku tvrđavu i Beograd. Razglednice, mape, vodiči, publikacije i monografije o Beogradskoj tvrđavi čine još jedan segment bogate ponude suvenirnice. U Galeriji Beogradske tvrđave, u unutrašnjoj Stambol kapiji, tokom cele godine biće prezentovana dela akademskih umetnika, rađena različitim tehnikama na papiru.

Na prostoru Savskog šetališta Beogradske tvrđave, od maja do novembra biće organizovan niz izložbi na otvorenom. U Radionici starih zanata u unutrašnjoj Stambol kapiji tokom cele godine radiće majstori starih zanata različitih profila (obrada drveta, metala, kamena, kože, keramike, vune i pamuka), na predmetima svakodnevne upotrebne i umetničke vrednosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari