Roditelji dece stradale u OŠ " Vladislav Ribnikar" položili vence u Duboni i Malom Orašju, nastavnica petorice mladića održala govor 1foto: M.M./ATAImages

Na današnji dan, 4. maja obeležava se godišnjica od tragedija koje su se dogodile u Duboni i Malom Orašju, kada je u masovnoj pucnjavi živote izgubilo devetoro mladih ljudi.

Veliki broj građana okupio se na Ravnom gaju gde je u 11 sati počeo komemorativni skup.

Tačno u 11 sati u Malom Orašju čule su se sirene, a građani su zaćutali u pomen žrtava, prenosi N1.

Pesmama koje su pisali i čitali školski drugovi i prijatelji stradalih u masovnom ubistvu u Malom Orašju i Duboni, počeo je komemorativni program u Ravnom Gaju, jednom od lokacija gde se zločin dogodio, prenela je Radio-televizija Srbije (RTS).

Uz roditelje poginulih prisustvuju rođaci, prijatelji, meštani i roditelji stadale dece iz „Ribnikara“.

Roditelji ubijene dece u OŠ „Vladislav Ribnikar“ položili su cveće u školskom dvorištu u Duboni gde su ubijeni Milan i Kristina Panić i Dalibor Todorović, a onda se uputili ka Malom Orašju gde su položili cveće i na spomenik u Ravnom Gaju, mestu stradanja šestorice mladića, prenosi RTS.

Nastavnica petorice mladića iz Malog Orašja Ivana Bošković održala je govor.

„Deco moja draga, nismo mogli da vas sačuvamo za budućnost, ali vam dajem reč da vas nećemo nikad zaboraviti. Dok bude glasa u nama, koji smo vas poznavali, pričaćemo o vama budućim generacijama. Ostale su fotografije, ostali su snimci, pre svega ostalo je pamćenje na vas“, rekla je ona.

Zatim je održana projekcija filma „Nebeska družina“ o svedočenjima o životu, uspesima i talentima ubijenih mladića na Ravnom gaju, a nakon filma su čitani recitali.

Posle filma počeo je humanitarni turnir na kojem prijateljsku utakmicu igraju omladinci Zvezde i Partizana.

Nakon toga, dvanaest fudbalskih ekipa će igrati na ovom humanitarnom turnitu na kojem će se prikupljati pomoć za ranjene.

Večeras u 20 sati, biće prikazan dokumentarni film „Tišina“ posvećen svim žrtvama teške tragedije koja se dogodila 4. maja u Malom Orašju i Duboni.

Četvrtog maja prošle godine u Malom Orašju su ubijeni Nikola Milić (14), Aleksandar Milovanović (17), Marko Mitrović (18), Lazar Milovanović (19), Nemanja Stevanović (21) i Petar Mitrović (25) koji je preminuo 50 dana nakon zločina. U Duboni su ubijeni rođeni brat i sestra Milan (22) i Kristina Panić (19) i Dalibor Todorović (24).

Masovno ubistvo počinjeno je dan nakon višestrukog ubistva u osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari