Projekat promovisanja inkluzivnog obrazovanja u beogradskim osnovnim školama, koji su proteklih osam meseci sprovodili Udruženje distrofičara Beograda i Centar za razvoj inkluzivnog društva, uz podršku Ministarstva rada i socijalne politike, završen je juče svečanom priredbom u opštini Vračar.

U okviru skromne svečanosti, premijerno je prikazan i amaterski film „Inkluzivno obrazovanje“, sačinjen od amaterskih video zapisa sa radionica, a izloženi su dečiji likovni radovi na temu „Ravnopravnost za sve“.

– Cilj projekta, u okviru koga je održan niz radionica sa decom i panel diskusija sa nastavnicima, jeste podizanje svesti nastavnika i učenika osnovnih škola o primenljivosti inkluzivnog obrazovanja – rekla je Vesna Bogdanović, predsednica Centa za razvoj inkluzivnog društva. Kako je istakla u Srbiji se još uvek naglasak stavlja na vaspitanje i obrazovanje dece i mladih sa invaliditetom u specijalnim školama, dok se inkluzivnom obrazovanju u redovnim obrazovnim ustanovama posvećuje veoma malo pažnje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari