Počinju prijave za 20.000 dinara po đaku za kupovinu udžbenika 1Foto: Shutterstock/Monkey Business Images

Prijavljivanje za 20.000 dinara, koje će sve beogradske porodice dobiti po detetu koje pohađa osnovnu i srednju školu, kao i za kartice za besplatan ulazak na gradske bazene tokom letnje sezone počinje danas, saopštio je servis Beoinfo.

U svim osnovnim i srednjim školama u Beogradu od danas pa do kraja leta moći će da se prijavi za 20.000 dinara, a sve informacije građani će moći da dobiju u školi koju pohađa njihovo dete.

Princip će biti isti ili sličan kao kada su se prijavljivali za besplatne udžbenike, daće svoje podatke i brojeve računa na koje će tokom septembra novac biti uplaćen.

Predsednik privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić izjavio je da ta novčana pomoć iznosi više od 30 miliona evra, na sve ono što je do sada obezbeđeno.

„Verujem da, bez obzira ko bude vodio Grad Beograd, ubuduće neće odustati od ove septembarske gradske pomoći jer je ona izuzetno važna. Odgovorno tvrdim da je ova gradska vlast donela najvažnije socijalne mere u poslednjih desetak godina, za šta su sredstva obezbeđena iz gradskog budžeta“, izjavio je Šapić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari