Demokratska stranka otpočela je kampanju za prevremene izbore u opštini Zemun, koji će biti održani 7. juna. Kroz kampanju pod sloganom „Znači Zemun“ DS će stanovnicima te opštine promovisati program koji podrazumeva rešavanje komunalnih problema, uvođenje urbanističkog reda i efikasniji rad opštinske uprave.

Kako je na jučerašnjem skupu sa novinarima rekao Zdravko Stanković, kandidat te stranke za predsednika opštine, njihov cilj će biti da Zemun učine boljim mestom za život svih stanovnika bez obzira na to da li žive u centru opštine ili u nekom od obodnih naselja.

– Nastojaćemo da Zemun postane kulturni centar grada budući da imamo veliko nasleđe koje moramo ponovo da oživimo. Prioritet će nam biti uređenje fasada u Glavnoj ulici i Gardoša, te zato nećemo lepiti predizborne plakate kako ne bismo dodatno ružili našu opštinu. U utorak ćemo imati i sastanak sa više od 100 zemunskih ugostitelja kako bismo dogovorili zajedničku akciju radi promocije jedinstvene turističke ponude naše opštine. Istovremeno, težićemo da se opština bolje poveže sa ostatkom grada, te smo se većumrežili na nivou grada kako bi naši žitelji lakše dolazili do ličnih dokumenata – naglasio je Stanković.

On najavljuje da će opštinska vlast, u slučaju pobede demokrata na izborima, nastojati i da se PIK Zemun pretvori u javno preduzeće kako bi opština mogla da raspolaže sa oko 2.000 hektara zemljišta. Tako bi se određene parcele pretvorile u industrijsku zonu sa svom potrebnom infrastrukturom koja bi bila pogodna za strane investitore i zbog blizine autoputa. Stankovićdodaje da će opština nastojati i da se kupalište Lido dovede do nivoa koji ima Ada Ciganlija pa će tako to zemunsko kupalište uskoro dobiti svu potrebnu infrastrukturu. Trenutno se razmatraju i načini dolaska gostiju do Lida, što će najverovatnije biti čamcima budući da je postavljanje pontona pod znakom pitanja, zbog nasleđenih dugova prema vojsci.

Batajnica će biti zasebna opština

Kako najavljuje Zdravko Stanković, cilj DS biće i da Batajnica sa svojim naseljima Ugrinovci i Busije postane posebna gradska opština. Naime, na tom području živi četvrtina od oko 210.000 stanovništva Zemuna kojima je zbog udaljenosti teško da dolaze u opštinu Zemun kako bi rešavali administrativne probleme. Na taj način biće lakše realizovati i infrastrukturna pitanja kao što je gradnja centralnog kanalizacionog kolektora koji će u celoj Batajnici uvesti kanalizaciju. Istovremeno, postići će se da u 21. veku nema kuće u tom naselju bez vode i struje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari