Republički geodetski zavod podneo je krivične prijave protiv geodetskog biroa „Teodolit 1389“ zbog sumnje da su falsifikovanim katastarskim podacima omogućio firmi „Vero“ gradnju supermarketa na Voždovcu, saopštili su juče stanari dve zgrade koje se protive gradnji tog objekta.

U saopštenju skupština stanara Vojvode Stepe 251 i Kostolačke 60 koji više od godina dana protestuju, navedeno je da ih je Republički geodetski zavod pismom obavestio o podnošenju prijava protiv biroa i njegovog direktora. „Utvrđeno je da je biro ‘Teodolit 1389’ falsifikovao isprave u vezi katastarskih dokumenata na osnovu kojih je Gradski sekretarijat za urbanizam i komunalne poslove izdao Potvrdu urbanističkog projekta u ulici Vojvode Stepe na Voždovcu“, naveli su stanari.

Prema njihovim tvrdnjama „Vero je plac na kome gradi supermarket dobio za pet hiljada evra, čime je država Srbija oštećena za oko četiri miliona dolara, jer nije raspisan tender za tu lokaciju“, a stanari su 1989. za uređenje placa platili oko tri miliona nemačkih maraka.

Građani su pozvali Gradskog javnog pravobranioca da zaštiti interese grada i naveli da su „u ovu prevaru uključeni“ opštinski i gradski funkcioneri“. Skupštine stanara su najavile krivične prijave protiv investitora objekta „Vero“ na Voždovcu porodice Homen i pozvali gradonačelnika Đilasa da ispuni obećanje „da će, ukoliko donesu dokaze da je bilo nelegalnih radnji oko dobijanja dozvole za Vero, tu dozvolu odmah poništiti“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari