Jedinstveni dečji zabavni park na Balkanu, izgrađen po svim važećim evropskim standardima bezbednosti najmlađih. Pazl grad, koji se nalazi na uglu ulica Crnotravske i Borske na Banjici otvorili su juče sekretar dečje zaštite Ljiljana Jovčić i predsednik Privremenog organa opštine Voždovac Goran Lukačević.


– Pazl grad je veličanstveni centar ne samo za decu Banjice i Voždovca, nego i za mališane čitavog grada. Želeli smo da svoj deci podarimo objekat u kome mogu prijatno da se osećaju i igraju, a da im niko ne naplaćuje karte, kao u privatnim zabavnim parkovima. Čitav projekat finansirala je opština, a vrednost objekta iznosila je oko 29 miliona dinara.

– Ovo nije definitivan izgled Pazl grada, menjaćemo ga prema željama i potrebama dece, pa ćemo deo prostora gde se nalazi lavirint preurediti u binu, kako bi se tu održavale predstave za najmlađe. Takođe, materijal od koga je napravljen lak je za održavanje, pa će deca imati mogućnost da na njemu crtaju i da razvijaju svoju kreativnost – rekao je Lukačević.

Ljiljana Jovčić istakla je da je ovo je sjajan primer saradnje jedne gradske opštine i Sekretarijata i dodala da je dobro je što je objekat pravljen po standardima koje preporučuje i Sekretarijat, a to je da bude pre svega bezbedan, i da svi elementi imaju odgovarajuće ateste da su potpuno neškodljivi za decu. Prema njenim rečima igralište je koncipirano tako da u njemu učestvuju i roditelji i deca.

U Pazl gradu može da boravi od 30 do 40 dece istovremeno, budući da je obavezan nadzor roditelja ili vaspitača, neophodno je da na petoro do šestoro dece bude jedan vaspitač ili roditelj. Opština je napravila ovaj objekat, a na Sekretarijatu je da kroz različite programske aktivnosti organizuje manifestacije koje će biti dostupne i besplatne mališanima i roditeljima – rekla je Jovčićeva, i najavila da će sledeće godine početi sa gradnjom još jednog vrtića na Banjici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari