Tradicionalna manifestacija Gradskog saobraćajnog preduzeća Beograd, pod nazivom „Sa GSP-om od prvog razreda“, posvećena beogradskim đacima, održana je juče po treći put na Trgu Republike.


Cilj ovog dešavanja je edukacija i animiranje najmlađih, ali i poštovanje najstarijih putnika. Najmlađi sugrađani tom prilikom upoznati su sa kulturom ponašanja u vozilima našeg najvećeg gradskog prevoznika. GSP će podeliti 1.500 besplatnih udžbenika prvacima osnovnih škola u prestonici, a predsednik Skupštine grada Aleksandar Antić rekao je da grad Beograd podržava ovakve manifestacije i da će se iduće godine besplatni udžbenici deliti i učenicima petog razreda osnovne škole.

– Ovom manifestacijom obeležavamo polazak u školu naših đaka i poželeli smo im da budu dobri učenici. Naš cilj je da ih podržimo u procesu obrazovanja i edukujemo o kulturi ponašanja u gradskom saobraćaju – rekao je direktor GSP Beograd Radoslav Nikolić.

On je dodao i da je cena markice za osnovce 506 dinara, a da povlastice za đake osnovnih škola traju do kraja septembra, dok za studente važe do kraja oktobra. Što se tiče njihove zamene, Nikolić je rekao da se ona može obaviti bez velikih gužvi i da će ukoliko za tim bude potrebe, rokovi biti produženi.

Promoteri GSP ovom su prilikom đacima prvacima delili sveske, lenjire i rasporede časova, srednjoškolcima i studentima podloge za miša sa mapom GSP linija, a najstarijim putnicima monografije i flajere.

Sa kontrolorima i policajci

GSP Beograd uskoro će preduzeti veliku akciju suzbijanja prevoza bez karte ili povlastice, u čemu će kontrolorima asistirati policija. Što se nabavke 30 novih tramvaja tiče, čeka se konačna odluka Evropske investicione banke, budući da ona učestvuje u finansiranju tog projekta.

Lakši prevoz dok traju radovi

– Nastojaćemo da, zajedno sa Direkcijom za javni prevoz, Beograđanima što je moguće više olakšamo prevoz dok traju radovi na beogradskim ulicama. Moramo imati strpljenja jer su te rekonstrukcije neophodne Beogradu. To što smo tramvaje u ulicama u kojima se izvode radovi zamenili autobusima, ne smanjuje broj vozila na drugim linijama – rekao je Nikolić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.