Fond za mlade talente, opštine Savski venac, pozitivno je ocenio 39 od pristiglih 45 kandidatura za uspešne mlade ljude sa ove opštine i tom prilikom, svakome od njih uplatio od 30.000 do 50.000 dinara. Nagrađenim mladim talentima podeljene su zahvalnice iz oblasti obrazovanja, sporta, kulture i umetnosti. Osim novčanih nagrada, dodeljena su i studijska usavršavanja u Španiji, Velikoj Britaniji, Francuskoj, Češkoj i drugim zemljama, uglavnom iz EU.


Vladimir Radosavljević, predsednik ovog Fonda i član opštinskog veća, kaže da opština želi da i u ovim teškim vremenima, bude podrška ambicioznim, mladim i talentovanim ljudima, kako se oni, kao velika vrednost društva, ne bi iseljavali iz Srbije u potrazi za srećom i potvrdom svojih kvaliteta.

– Iznos koji smo uplatili ovim mladim ljudima nije veliki, ali verujemo da će i ta sredstva olakšati i motivisati nastavak građenja uspešnih karijera. Prijatno smo iznenađeni brojem kvalitetnih prijava. Naša odgovornost je da uspešnim mladim ljudima omogućimo nesmetan razvoj i usavršavanje ali i adekvatno zaposlenje sutra. Ove godine je iz budžeta opštine, izdvojeno skoro dva miliona dinara za Fond za mlade talente, a nadamo se da ćemo sledeće godine, uz pomoć privrednih subjekata, ambasada i fizičkih lica, moći da im priuštimo i mnogo više – rekao je juče Radosavljević, prilikom dodela nagrada i zahvalnica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari