Radojičić primio prvu dozu vakcine protiv Кovid-19 1Zoran Radojičić Foto: Sekretarijat za informisanje grada Beograda

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić primio je danas u Gradskom zavodu za javno zdravlje prvu dozu vakcine protiv Кovid-19, i poručio da naučne činjenice nepobitno govore u prilog tome da su vakcine bezbedne i delotvorne, bilo da su tradicionalne ili moderne, saopštila je gradska informativna služba Beoinfo.

Danas imamo neuporedivo efikasnije lekove za mnoge bolesti od kojih su naši preci masovno umirali, a vakcine su jedino efikasno sredstvo za borbu protiv virusa koji ima pandemijske razmere, rekao je Radojičić, koji je po struci lekar.

Naglasio je da je i dalje  važno držanje distance i nošenje maske.

„Upravo sam primio prvu dozu, time je imunitetu poslata poruka i on sada počinje da stvara odgovor, a za tri nedelje ću dobiti drugu dozu, koja pojačava poruku imunitetu da nastavi da stvara antitela naredne još dve nedelje za gotovo potpunu zaštitu“, rekao je Radojičić i naglasio da to znači da se  narednih pet nedelja ponaša kao da nije primio vakcinu,i poštuje sve zaštitne mere.

Istakao je da je zadovoljan dobrim odzivom građana za vakcinaciju kako u Beogradu, tako i u celoj zemlji, i naveo da je tokom jučerašnjeg dana na Beogradskom sajamu vakcinisano više od 6.300 Beograđana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari