Zemunski alasi, nakon što su više od 30 godina prodavali hranu u za to neprimerenim uslovima, dobiće početkom oktobra odgovarajuće tezge i savremenu prateću opremu. Prema rečima Dragana Pušare, direktora JP Gradske pijace, u ovoj gradskoj opštini 15 prodavaca ribe ima dozvole. Renoviranje ovog dela pijace neće znatno povećati kapacitete već će dosadašnjim ribarima omogućiti bolje uslove za rad.


– Planiramo da postavimo bazene za ribe u kojima će moći da se kontroliše temperatura, kao i tezge sa ledom koje će biti obezbeđene od insekata što se skupljaju na ribljim pijacama. Taj problem ćemo najverovatnije rešiti takozvanom vazdušnom zavesom. Takođe, na pijaci će biti dostupan i veterinar koji će proveravati kvalitet mesa koje se tu prodaje – rekao je Pušara i dodao da, budući da su rešeni mnogi komunalni problemi na ovoj lokaciji, očekuje početak radova za septembar. Alasi će ribu moći da iznesu na tezge već početkom oktobra, pre svih verskih postova, kada riba postaje najtraženija namirnica.

– Iako je čitav projekat veoma jeftin, naime, koštao je oko milion i po dinara, on će pre svega poboljšati kvalitet ponude na ovoj pijaci time što će standarde za čuvanje i prodaju namirnica dovesti na najviši nivo – zaključio je Pušara.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari