Ovog vikenda na Adi Ciganliji, 11. i 12. oktobra, održava se Trofej Beograda u skijanju na vodi. Na ovom međunarodnom takmičenju očekuje se učešće sportista iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Austrije i Grčke.

– U subotu i nedelju na beogradskom moru održaće se u stvari dve manifestacije u skijanju na vodi. Trofej Beograda i Memorijal Mladen Parun, koji je posvećen našem proslavljenom skijašu – rekao je dr Bruno Fekete, predsednik Saveza za skijanje na vodi, na jučerašnjoj konferenciji za novinare. On je rekao da je Mladen Parun zaslužio ovu čast s obzirom na to koliko je učinio za razvoj skijaških sportova u našoj zemlji.

Inače, Trofej Beograda je juniorsko takmičenje i na njemu će učestvovati više od 20 takmičara. Neki od učesnika prošli su kroz besplatnu letnju školu skijanja na vodi koja je bila organizovana letos pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu Beograda.

Na Memorijalu se očekuje dolazak više od 50 kvalitetnih skijaša iz zemlje i inostranstva. Među njima je i Jelena Matković, vrhunska skijašica koja se nalazi među prvih deset mlađih seniora Evrope.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari