Svetski dan hrane 16. oktobar obeležen je u Srbiji humanitarnom akcijom „Štrajk glađu protiv gladi“. Akcija je osmišljena sa ciljem da se trenutno krene sa rešavanjem problema gladnih ljudi, kao i da se probudi svest o važnosti ove tematike kako bi se podstakle i druge aktivnosti koje će doprineti smanjenju broja gladnih ljudi u Srbiji.


Veran Matić, predsednik Fonda B92, rekao je juče na konferenciji za novinare da se do sada akciji priključilo oko 650.000 pojedinaca, kao i više od 400 kompanija i organizacija. On je podsetio i da u našoj zemlji postoji oko 700.000 siromašnih građana, od kojih je 150.000 dece.

– U okviru ove akcije prikupljaće se osnovne namirnice, ali i novčana sredstva od kojih će biti kupovane namirnice i pomoću kojih će se otvarati nove narodne kuhinje – istakao je Matić.

Na jučerašnjoj konferenciji potpisan je i ugovor o donaciji kompanije „Viktoria grup“, koja je podržala akciju prehrambenim proizvodima u ukupnoj vrednosti od 600.000 evra.

– Današnja akcija predstavlja pravi način da se popravi ambijent i okruženje u kojem živimo, poslujemo, i da se donekle na ovaj način smanje socijalne razlike koje postoje među građanima – rekao je Zoran Mitrović, predsednik Upravnog odbora „Viktoria grup“.

Donacije SMS porukom

Svi građani mogu se priključiti akciji „Štrajk glađu protiv gladi“ slanjem prazne SMS poruke na broj 2500, koja se tarifira sa 100 dinara plus PDV. Sve informacije u vezi sa akcijom mogu se dobiti na broj telefona 011-301-20-60, kao i na veb sajtu www.strajkgladju.com.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari