Olujni pljusak koji se sručio na Beograd oko 13 časova prouzrokovao je velike probleme Beograđanima. Za nepunih tri sata palo je 19 litara kiše po kvadratnom metru. Mokre noge su umalo bile kobne za jednu Beograđanku.


Na Slaviji je četrdesetogodišnju ženu prilikom ulaska u trolejbus na liniji 22 udarila struja. Ona je tada zadobila lakše povrede ruke prilikom pada na trotoar.

Prema rečima Radisava Stepanovića, glavnog dispečera u GSP, reč je o lakšem strujnom udaru koji se dogodio zbog mokrih nogu u trenutku kada je žena jednom nogom kročila na trotoar, a drugom istovremeno zakoračila u trolejbus. Kako je objasnio reč je o pojavi koja se zove „elektriziranje“. Stepanović je istakao da ova pojava nije česta i da u toku njegove četrdesetogodišnje karijere pamti oko tri slučaja bez većih posledica.

– Žena je povređena jer se u tom trenutku nije dobro snašla pa je verovatno okliznula. Ona je odbila lekarsku pomoć ali smo mi ipak pozvali Hitnu pomoć – ističe Stepanović

Bez obzira na ovaj nesrećan slučaj u GSP ističu da su sva vozila bezbedna i da Beograđani nemaju razlog za brigu. Kako najavljuju GSP će se povodom ovog incidenta saopštenjem obratiti javnosti.

Na Zvezdari u Ulici Živka Davidovića srušio se zid koji se obrušio na nekoliko automobila, a u jednom od njih ostala je zarobljena trudna žena. Ona se na ovom mestu zatekla kada se vraćala iz Doma zdravlja koji se nalazi u neposrednoj blizini.

Nakon desetak minuta nju su slučajni prolaznici uspeli da izvuku iz auta uz pomoć šipke nađene u blizini, koja je poslužila kao poluga.

Zid se srušio i u Šumicama, a u naselju Medaković 2 jedno drvo je palo na „jugo“ čačanskih registracija.

Ogromna količina vode koju nije mogla da primi kanalizacija pravila je bujice na kolovozima. Najgore je bilo ispod podvožnjaka na Mostarskoj petlji u blizini Hitne pomoći, jer voda ne samo da je prekrila kolovoz već i desetak automobila koji su bili parkirani na ovom mestu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari