Vozači motocikala iz Udruženja ljubitelja „Harli Dejvidsona“ iz Švajcarske, uručili su juče donaciju od 3.150 evra štićenicima novobeogradskog Društva za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama.


Članovi Udruženja na svojim dvotočkašima dovezli su se iz Švajcarske, a posetu Srbiji i Beogradu želeli su da obeleže humanim gestom. U saradnji sa opštinom Novi Beograd, odlučili su da novčanu pomoć uruče Društvu za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama.

Ček u vrednosti od 3.150 evra za opremanje radionica u dnevnom boravku i kupovinu peći za pečenje keramike, Radi Božinovskoj, predsednici Društva, predali su Davor Mašek i Ana Šćepanović – Mašek.

Predajući ček Davor Mašek je rekao da su ovim gestom članovi Udruženja želeli da spoje duh slobode i duh solidarnosti i pomognu deci iz Društva.

– Drago mi je što je opština bila posrednik u jednom ovakvom događaju i što smo omogućili da naši prijatelji iz Švajcarske, koji su nam se obratili sa željom da pomognu neku ustanovu ili organizaciju dođu danas ovde. Članovi Društva su volonteri i trude se da ovoj deci omoguće najbolje uslove za rad u dnevnom boravku. Videli smo da deca uz njihovu pomoć umeju da igraju, pevaju, pripremaju sami predstave i taj trud treba nagraditi. Pomažemo im koliko možemo. Nažalost, pre nekoliko dana njihove prostorije su obijene i ukradeni su im računari. Pokušaćemo da im pomognemo da nadoknade gubitak i apelujem na sve one koji mogu da se odazovu i pomognu Društvu. Takođe apelujem i na one koji su uradili tako nešto da bar poštede ovakve i slične organizacije – poručio je Nenad Milenković, predsednik opštine Novi Beograd koji je prisustvovao svečanoj primopredaji ove donacije zajedno sa predstavnicima švajcarske ambasade. Ispred prostorija Društva u Nehruovoj 117, vozači „Harlija“ su juče u kožnim jaknama parkirali svoje moćne mašine što su deca iskoristila da sednu za volan i slikaju se sa njima. Za svoje goste priredili su i mali program. Kolona motocikala potom je krenula kroz ulicu Jurija Gagarina i Omladinskih brigada do opštine, a zatim nastavila da krstari po Beogradu.

Četrdeset vozača svih godišta, među kojima i bračni par od 70 godina iz Ciriha su krenuli pre nekoliko dana. Vožnjom preko Rijeke, Splita i Banjaluke došli u Beograd, a već danas se preko Ljubljane vraćaju nazad. Osim Davora i Ane Mašek, svi su prvi put u Beogradu, a kako su rekli nameravaju da „Belgrade ride“ postane tradicija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari