Stanovnici podavalskog dela opštine Voždovac, uskoro bi trebalo da dobiju novu ambulantu u naselju Zuce, na koju dugo čekaju. Prema rečima predsednika Privremenog veća opštine Voždovac Gorana Lukačevića, ambulanta u ovom naselju trebalo bi da bude otvorena za 10 do 15 dana.


– Zdravstvena stanica za 2.700 stanovnika ovog naselja izgrađena je u skladu sa najvišim evropskim standardima a, pored lekarske i stomatološke ordinacije, imaće sobu za intervencije. Budući da u ovom naselju nije postojala apoteka, odlučili smo se da i na taj način olakšamo žiteljima ovog dela opštine, pa je uz ambulantu napravljena i apoteka. Novi objekat zadovoljiće sve standarde od pristupa invalida do unutrašnje opremljenosti – rekao je Lukačević.

On je dodao da je na tom mestu već postojala zgrada ambulante, međutim, to je bila stara zgrada, građena početkom prošlog veka, tako da joj je bila neophodna rekonstrukcija i proširenje. Tako da će sada umesto nekadašnja 94 kvadrata, stanovnici Zuca dobiti novu zgradu ambulante površine 274 kvadratna metra, sa mogućnošću kasnije dogradnje još jednog sprata. Lukačević je istakao da su u toku finalni radovi i da je još preostala nabavka medicinske opreme i nameštaja. Ukupna vrednost radova je 14,5 miliona dinara, koje finansirala opština, a kada ambulanta bude završena brigu o njoj će preuzeti Dom zdravlja Voždovac.

Lukačević kaže da sva podavalska naselja imaju ambulante koje su uglavnom dobro opremljene. A u planu je i nadogradnja prostorija ambulante u Belom potoku. Jedan od problema opštine prema rečima predsednika Privremenog veća, jeste izgradnja ambulante u naselju Kumodraž 2. Lukačević objašnjava da se više od dve godine traži rešenje za njenu izgradnju.

– Problem je u tome što prostor koji smo mi prvobitno obezbedili po urbanističkom planu namenjen je za izgradnju škole. Parcela ima hektar i četiri ara, dok je za ambulantu potrebno oko 300 kvadratnih metara. Do sada nismo našli rešenje, obratili smo Sekretarijatu za urbanizam, međutim, odgovorili su nam da ne postoji mogućnost ni da se urbanističkim projektom prenameni taj prostor – rekao je Lukačević.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari