Profesorima kragujevačkog Pravnog fakulteta poslednjih nekoliko meseci putem mejlova ili telefona stižu poruke preteće, uvredljive i uznemirujuće sadržine, o čemu je obaveštena policija koja preduzima mere na otkrivanju počinilaca.


Načelnik Policijske uprave u Kragujevcu Ivan Đorović rekao je da je policija počela da radi na ovom slučaju prema zahtevu Osnovnog javnog tužilaštva, a po prijavi koju su podneli profesori. Đorović je naveo da se radi o pretećim porukama koje su uznemiravajuće i morbidne poput „poginućeš ili umrećeš“.

„S obzirom da takvi sadržaji stižu elektronskim putem, o tom slučaju smo obavestili Više tužilaštvo za visokotehnološki kriminal u Beogradu, od kojeg smo zatražili da se uključi u rad. Mi ćemo nastaviti da preduzimamo ostale operativne radnje“, rekao je Đorović. On je naveo da su uznemirujući sadržaji upućivani na adrese profesora Pravnog fakulteta iz afere „Indeks“, ali i ostalima koji sa tim nemaju veze. „Pretnje su morbidne i uznemiravajuće do besvesti, ali napominjem da su za ovo krivično delo zaprećene kazne koje su nesrazmerne“, rekao je Đorović. Prema dosadašnjim saznanjima, poslate su i poruke o navodnoj smrti rektora kragujevačkog Univerziteta Slobodana Arsenijevića o čemu su na isti način obaveštavani i članovi njegove porodice kao i kolege.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari