Avram susreće Ibrahima

PREPORUKA ZA PREVOĐENJE

Ostavite komentar


  1. Sublimacija sve tri monoteističke religije; (Judeizam: Hrišćanstvo: Islam) Sve tri Religije su apsolutno sigurne da su u posedu Apsolutne Istine! Postoji samo jedan Bog! (naš Bog) Bog je Jedan! Svemoćan i Savršen i bez greha! I Bog napravi čoveka po obličju Svom!? Kako?? Ako je Bog Savršen Bezgrešan, Kako je čovek tako daleko od Savršenog i Bezgrešnog, a Bog ga napravi kao kopiju sebe samog. (dao mu Razum) Absurd u najjasnijem obliku.
    Analogija; Religija – Ideologija. Jednobožačke Religije zabranjuju verovanje u druge Bogove. Jednopartijski politički sistemi (Komunizam Fašizam) Zabranjuju druge političke partije. Društveni uticaj Religije u srednjem veku adekvatan je dominantnom uticaju dveju jednopartijskih sistema u 20.tom veku. Nekad Religiozne, sada Ideološke vođe, vode Narod kroz „Mutne Vode“. Ljudska Glupost je Beskonačna kao Univerzum.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.