Košarkaška reprezentacija Srbije igraće u grupi B na Evropskom prvenstvu koje će se od 4. do 22. septembra 2013. godine održati u Sloveniji, odlučeno je juče žrebom u Postojinskoj jami. Grupa B u kojoj se nalaze „orlovi“ igraće u Jesenicama i činiće je Makedonija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina i Litvanija, koja će biti prvi rival našim košarkašima.

Gledajući ostale grupe Srbija je mogla izvući i lakše i teže protivnike s obzirom da je u žrebu bila u najlošijem šestom šeširu. Izabranici Dušana Ivkovića sigurno će imati motiva da se dokažu u dvoboju Balkana i Baltika, te da izbore jednu od prve tri pozicije i prođu u drugu fazu, te da zabeleže bolji plasman nego pre dve godine u Litvaniji kada su bili tek osmi.

– Prvi cilj je da prođemo u drugu fazu takmičenja, a gledajući sastav grupe A sa kojom se ukršta naša grupa, mislim da bi u drugoj fazi mogli ozbiljno da konkurišemo za plasman među prve četiri ekipe koje idu u četvrtfinale. Najvažnije je da budemo maksimalno spremni već za prvu utakmicu, da krčimo plasman u drugi krug – istakao je selektor Dušan Ivković.

Na otvaranju turnira, 4. septembra, u dvorani Podmežakla kapaciteta 5.500 mesta Srbija će igrati sa starim poznanicima Litvanijom a potom će ukrstiti koplja po prvi put sa Bosnom i Hercegovinom, te ambicioznom Makedonijom. U pretposlednjem kolu „orlovi“ će se sastati sa Letonijom, dok će za kraj odmeriti snage sa Crnom Gorom gde će tražiti revanš za dva poraza u kvalifikacijama za ovo takmičenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari